İnegöl Belediyesi'nin Hizmet Eli Domaniç'e Uzanıyor - Son Dakika
Güncel

İnegöl Belediyesi'nin Hizmet Eli Domaniç'e Uzanıyor

İnegöl Belediyesi tarafından komşu Domaniç ilçesinin Çamlıca köyünde revize edilen park, bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.

21.10.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'de hayata geçirdiği alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla şehri modern bir görünüme kavuşturan İnegöl Belediyesi, İnegöl'de devam eden hizmetlerinin yanında ihtiyaç sahibi farklı şehirlere de yardım elini uzatmaya devam ediyor. Son olarak İnegöl Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü marifeti ile Domaniç'in Çamlıca köyü meydanındaki koruluk alan ile çocuk oyun alanının bulunduğu park revize edildi. 4 aylık çalışmanın ardından yapımı tamamlanan parkın açılışı bugün gerçekleştirildi.

AŞURE İKRAMI YAPILDI

Cuma namazı sonrası yapılan Çamlıca Köyü parkının açılışına Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ile birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belediye Başkanı İlyas Tosun, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri, AK Parti Domaniç İlçe Başkanı Yurdagül Bakkal ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta ayrıca Çamlıca Mahallesinin geleneksel aşure ikramı da gerçekleştirildi.

MUHTARDAN İNEGÖL BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Çamlıca Muhtarı Numan Yaşar, "Yaklaşık 4 ay önce düzenleme çalışmaları başlayan parkımız bugün itibariyle son görünümüne kavuşmuştur. Parkımız önceden etrafı çevrili bir bahçe görünümündeyken, şimdi modern görünümlü bir park haline geldi. Parkımızın bu hale gelmesinde emeği geçen Kaymakamımız, İnegöl Belediye Başkanımız ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

İNEGÖL VE DOMANİÇ AYRI GAYRI DÜŞÜNÜLEMEZ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Domaniç ve İnegöl'ün ayrı gayrısı düşünülemeyecek iki komşu ilçe olduğuna vurgu yaptı. Aktaş, "Her ne kadar Domaniç Kütahya'ya bağlı bir ilçe de olsa, İnegöl Bursa'ya bağlı il gibi bir ilçe de olsa… Domaniç'in nüfusundan daha fazla Domaniçli işi için aşı için İnegöl'de bulunmakta. Dönem dönem de aslında biz buraya geliyoruz. Bazen bir cenaze için bazen Hayme Ana etkinlikleri için bazen farklı bir ziyaret için. İnegöl'de de çok etkin bir Domaniçliler Derneğimiz var. Domaniçli İnegöl'ün sosyal hayatına, ticaret hayatına ve iş hayatına ciddi destek veren insanlar var. Domaniç kökenli olup da İnegöl'de yaşayan 8-10 bin civarında insan olduğunu biliyoruz. Bu manada yaptığımız bir ziyarette çok değerli AK Parti İlçe Başkanımız hanımefendi ve önceki dönem meclis üyemiz Ergün Bey bu parkı yeniden revize etme noktasında taleplerini iletmişti. Açılışla ilgili de bilgi geldiğinde muharrem ayı nedeniyle aynı zamanda aşure ikramı da yapılacağını ilettiler. Güzel de bir park oldu. Tabi önemli olan buraları koruyup kollamak. 500'den fazla nüfusu var Çamlıca'nın. İnegöl'de de çok Çamlıcalı olduğunu biliyorum. Sahip çıkmak lazım. Gönül arzu eder ki keşke bütün köylerimizde az veya çok bir şeyler yapılsa. Nihayetinde hem burada yapılan çalışmayı yerinde incelemek istedik hem de sizlerle görüşmek istedik" dedi.

45 BİN TL'YE MAL OLDU

Revize edilerek atıl halden modern bir görünüme kavuşan park hakkında da bilgi veren Aktaş, "1650 m2 alan üzerinde planlanarak, 110 m2'lik çocuk oyun alanımız ve 960 m2'lik yeşil alan ile 340 m2'lik de sert zemin uygulandı. Mevcut ağaçlar korunarak yapılan düzenleme çalışmasında köy konağımız da boyandı. Oturma bankları ile de desteklendi. Atıl durumdaki süs havuzu tamiratı yapılarak güzel bir görünüme kavuşturuldu. Yaklaşık 45 bin TL'lik de bir masraf oldu. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Domaniçliler 45 milyonluk üretim yapıyordur. Biz buraya 45 bin TL'lik park yapmışız çok mu" diye konuştu.

"BİRLİK BERABERLİĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR"

Başkan Aktaş, konuşmasında birlik beraberlik vurgusu da yaptı. "Birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemi yaşıyoruz" diyen Aktaş, şöyle konuştu: "Belki biz İnegöl'de, Domaniç'te, Kütahya'da yakinen bu sıkıntıyı yaşamadık ama emin sizler de İstanbul ve Ankara'daki dostlarınızdan olayın vahametini, sıkıntısını ve büyüklüğünü az çok duymuşsunuzdur. Gerçekten birlik beraberliğe çok daha fazla ihtiyacımız var. Halep çok hareketli ve huzurlu bir şehirdi. Şimdi orada taş üstünde taş yok. Bugün Türkiye'de 3 milyondan fazla Suriyelinin geçici ikametgahla durduğunu biliyoruz. İnegöl'de de 13 bin 500 civarında Suriyeli var. İnegöl'de de mobilya biliyorsunuz emek isteyen bir iş. Bu konuda ciddi katkıları var. Belki dönem dönem de hayıflanıyoruz biz bunlara sahip çıkmak zorunda mıyız diye. Onların içerisinden gelen bazı sabilerin, ağzı dualı insanların 15 Temmuz ve benzeri süreçlerin aşılmasında ciddi etkisi oldu. Ben birçoğu ile de görüşüyorum, inanın hepsi biran evvel memleketlerine dönmenin derdindeler. Oradaki sıkıntının bitmesini bekliyorlar. Ancak Irak'taki Suriye'deki bu sıkıntıların hiçbiri boşa değil. İşte o yüzden birlik ve beraberlik her zamankinden çok daha fazla lazım. İnegöl'de de biliyorsunuz çok renkli bir sosyokültürel yapı var. Anadolu'nun birçok yöresinden insanlar var. Bu manada sen ben kavgasına girmeden, birbirimize sahip çıkarak ülkemizi çok daha iyi yarınlara hep birlikte taşımalıyız."

Aktaş, konuşmasının sonunda yarın (Cumartesi) gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İnegöl ziyaretine tüm Domaniç halkını davet etti.

Açılış töreninde son konuşmayı ise Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu yaptı. Karaloğlu, "Kaymakamlıklarımız ve Özel İdarelerden çok daha geniş imkanlara sahip Belediyelerimiz var. Bursa büyük bir şehir. İnegöl'de Bursa'nın merkezden sonraki en büyük ilçesidir nüfusuyla, potansiyeli ile… İnegöl ve Bursa'da da Domaniç'ten daha fazla Domaniçli vatandaşlarımız yaşıyor. Buraya yapılan hizmet hem kendisine reel katkı olarak dönecektir, hem de bu güzel park İnegöl Belediyesinin burada anılmasına vesile olacaktır. Ben yapılan bu hizmetten dolayı Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile parkın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Belediyesi'nin Hizmet Eli Domaniç'e Uzanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı
    15:38 Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Yunus ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayanların attığı peçetelerden 8 gram esrar çıktı. Amansız kovalamacanın ardından, motosikletli 2 genç yakalandı. Bora K. ve Serdar Y.'nin kaçmış olduğu alanın yapılan incelemesinde, 2 ayrı peçeteye sarılı halde tahmini toplam ağırlığı 3-5 gram olan Esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı
    15:38 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı

    Besni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil şarampole yuvarlandı ve sürücü yaralandı. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti
    15:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret ederek, ikinci dönemde de birçok önemli projenin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü
    15:35 Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü

    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay Adıyaman Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Bir gün sürecek olan etkinlikte 150 ünite kan toplanması hedeflenirken, kan bağışının insan sağlığına iyi geldiği ve hayat kurtardığı vurgulandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise mutluluklarını dile getirdi.


Advertisement