İnegöl'de TOKİ 2. Etap İnşaatının Yüzde 75'i Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de TOKİ 2. Etap İnşaatının Yüzde 75'i Tamamlandı

İnegöl\'de TOKİ 2. Etap İnşaatının Yüzde 75\'i Tamamlandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ikinci etap TOKİ inşaatının yüzde 75'i tamamlandı.

01.04.2013 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ikinci etap TOKİ inşaatının yüzde 75'i tamamlandı.

Yaklaşık 4 ay önce temeli atılan ve bugüne kadar

yüzde 75'lik kısmı tamamlanan

TOKİ inşaatı bütün hızıyla devam ediyor. Lise binasının da tamamlanarak

2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılacağı kaydedildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TOKİ inşaatlarını inceledi. Şahin'e bilgi veren Begüm firmasının sahibi Berat Tunakan, "Toplam bin 284 konut yapıyoruz. Çalışmalara 2012 yılı sonunda başladık. Şu an kaba inşaatın yüzde 75'ni bitirmiş durumdayız. İnce inşaatta da yüzde 50'lere gelmiş vaziyetteyiz. İnce inşaatı bitmek üzere olan bloklar da var. Başlayalı 4 ay oldu. Allah kısmet ederse bu sene sonunda daireleri geçici kabule hazır hale getirip teslim edeceğiz. Lise binası inşaatını da 2013 yılı Ağustos ayında teslim edip yeni eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Aslında toplam süre 2 sene. Biz Bursa firması olduğumuz için bir yılda bitireceğimize dair söz verdik. TOKİ'den de destek aldık. Çok sağlam binalar. Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu düşünürsek zemin çok ssağlam. Yalıtımlar çok iyi. 3+1 olan net kullanım alanı 92 metrekare binalar ile 80 metrekare olan 2+1 konutlar var. Hepsi malzeme olarak aynı kalitededir. Hepsi doğalgaz ile ısınacak. Hepsinde kalorimetre var. Mutfak dolapları hepsinde aynı olacak. TOKİ tarafından seçilen malzemeler bunlar. Sadece bina olarak bakmayın. Çevre düzenlemesi ile birlikte bitiriyoruz. Otoparkları, okulları, sağlık ocağıyla tam bir hayat alanı oluşturuyoruz" dedi.

İki etapta toplam 2 bin ailenin yaşayacağını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, "Burada pekçok ilçeden daha fazla insan yaşayacak. Burası bir kompleks olarak düşünülüyor. Birinci etapta cami ve ilköğretim okulu vardı. İkinci etapta 32 derslikli lise binası

ve 3 hekimli sağlık ocağı olacak. Burasının İnegöl'ün en temiz bölgelerinden biri olduğunu biliyoruz. İnegöl'ümüzün gelişmeye açık noktasıdır. Devletimizin ilgili kurumları geleceğe yönelik planlamalar yapıyor. Bu sene sonunda inşallah TOKİ talep toplamaya başlar. Vatandaşlarımızın evlerinde huzurlu ve mutlu şekilde oturmaları, bizleri mutlu edecektir" dedi.

Kaymakam Aziz İnci de, binaların depreme dayanıklı olarak inşa edildiğine dikkat çekti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnegöl'de TOKİ 2. Etap İnşaatının Yüzde 75'i Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement