İnegöl Sahurda Buluştu - Son Dakika
Güncel

İnegöl Sahurda Buluştu

İnegöl'ün tüm dinamikleri, İnegöl Belediyesi organizasyonu ile gerçekleştirilen sahur programında bir araya geldi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı sahur programında renkli görüntüler yaşandı.

13.06.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi, ilçenin tüm dinamiklerini sahurda buluşturdu. Siyasi parti temsilcilerinden bürokratlara, okul müdürlerinden oda ve dernek başkanlarına, işadamlarından spor kulübü yöneticilerine kadar yüzlerce kişinin katıldığı sahur programı, Cumartesi gecesi nikah dairesi önündeki alanda gerçekleştirildi. Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da aileleri ile birlikte katıldığı sahur programı, renkli görüntülere sahne oldu.

"İNEGÖL'ÜN BÜTÜN RENKLERİ BURADA"

02.00 itibariyle alana gelen davetlileri Belediye Başkanı Alinur Aktaş karşıladı. Sahur yemeği ikramının ardından Başkan Aktaş davetlilere yönelik bir konuşma da yaptı. İnegöl'ün özetinin bu akşam burada olduğunu ifade eden Aktaş, "İnegöl renkli bir çiçek bahçesi diyoruz. O renklerin bütün güzellikleri de bu akşam burada. Belki de İnegöl'ü farklı kılan, İnegöl'ü güzel kılan ana özelliklerden bir tanesi de bu. Hamdolsun yine bir ramazan ayını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. İftarlarda, teravihlerde herkes bir araya geliyor. Bizler de böyle bir sahur organizasyonunda bir araya gelelim istedik. Gönül demiş sohbet ister, kahve bahane. Biz sahur ortamında bir araya gelelim ama İnegöl'ün gücü olan bu ayrı ayrı değerler de birbirlerini görsün istedik. Geçen sene ve önceki yıllarda da aynı mantıkla toplanıyorduk. Hamdolsun yine amacımıza ulaştık" dedi.

Aktaş, İnegöl'ün çok güçlü bir şehir olduğuna vurgu yaparak sürdürdüğü konuşmasında; "İnegöl'ün sanayicisi de memuru da yaşayan vatandaşı da hepsi ayrı bir değer. Ama her şeyden önemlisi 40-50 yıl önce İnegöl Yenişehir ile birçok konuda aynı mesafedeyken, bugün İnegöl çok ciddi ön plana çıktıysa bunda ana unsurlardan bir tanesi İnegöl'ün sosyokültürel yapısıdır. Bu bir zenginliktir ve bu bir değerdir" ifadelerinde bulundu.

"BU SAHUR İNEGÖL'ÜN ORTAK SAHURUDUR"

Konuşmasının sonunda davetlilere sahur programına katıldıkları için teşekkür eden Aktaş, sahur programının İnegöl Belediyesi'nin değil tüm İnegöl'ün ortak sahuru olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Hepinize katıldığınız için bu birlik ve beraberliği oluşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Bu İnegöl Belediyesi'nin sahuru değildir, bu Alinur Aktaş'ın sahuru değildir. Bu bir dernek veya kamu kurumuyla alakalı bir organizasyon değildir. Hasbelkader biz aracılık etmiş olabilir. Bu sahur sosyokültürel açıdan renkli bir çiçek bahçesi olan İnegöl'ün ortak sahurudur. İyi ki varsınız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Cenabı Allah bayrama da sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde yetiştirsin inşallah" dedi.

SEDAT UÇAN'DAN SAHUR JESTİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasının ardından aynı gece İnegöl'de konseri bulunan ve konser sonrası sahur programına da katılan tasavvuf müziği sanatçısı Sedat Uçan'ı sahneye davet etti. Sedat Uçan, gelen talep üzerine sahur programında da eserlerini seslendirerek sahura ayrı bir renk kattı.

Tasavvuf müziğin ustası Sedat Uçan'ın canlı performansı sonrasında ise İnegöl Kaymakamı Ali Akça davetlilere yönelik kısa bir selamlama konuşması yaptı. İnegöl'ün bütün renkleriyle bu akşam burada olduğunu belirten Kaymakam Akça, "Farklı siyasi parti temsilcileri, İnegöl'ün bütün sivil toplum kuruluşları. İnegöl'ün belki bütün fertleri burada değil, ama İnegöl'ün bütün temsilcileri burada. Ben bu güzel organizasyondan dolayı Belediye Başkanımıza ve Belediyemize teşekkür ediyorum. Yine ülkemizde maalesef zaman zaman bizleri üzen, acıya boğan olaylar oluyor. İnşallah vatanına ihanet eden o insanlara Allah akıl verir ve emellerini gerçekleştirmeyi onlara nasip etmez" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl Sahurda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement