İnegöllü Çiftçilere Patates Kursu - Son Dakika
Güncel

İnegöllü Çiftçilere Patates Kursu

İnegöllü Çiftçilere Patates Kursu

İnegöl Belediyesi’nin İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlediği çiftçi eğitim seminerleri sürüyor.

25.01.2018 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi'nin İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlediği çiftçi eğitim seminerleri sürüyor.

Mesudiye Mahallesi'nde "patates yetiştiriciliği ve hastalıkları" konulu seminer verildi. İnegöl Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim semineri ve ardından düzenlenen sertifika törenine 48 çiftçi katıldı. Ziraat mühendislerinin patates yetiştiriciliği ve hastalıkları hakkında verdiği eğitim ile başlayan seminer, ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren'in çiftçilerin merak ettiği soruları cevaplamasıyla devam etti. Soru cevap bölümünün ardından eğitim sona erdi ve sertifika törenine geçildi. Sertifikaların dağıtılması öncesinde Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı.

Patates yetiştiriciliği ve hastalıklarıyla ilgili eğitimin tamamlandığını kaydeden Başkan Taban, "Ben inşallah buradan hayırlı sonuçlar çıkar diyorum. Çünkü her eğitimin bir maksadı var. Tarıma, hayvancılığa, çiftçimize her anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Tarım fuarları gerçekleştiriyoruz. Yine göreve geldiğim günlerde bir tarım çalıştayı gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 60 akademisyenimizin katıldığı bir çalıştay olmuştu. Dönem dönem fuarlar yapılıyor, dönem dönem hükümetimizin, Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Belediyesi ve şehrimizdeki tarım paydaşlarımızla faydalı çalışmalar yapılıyor" dedi.

Taban, 14 mahallede 700 çiftçiye eğitimler verileceğini sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından 48 çiftçi, sertifikalarını protokol mensuplarından aldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnegöllü Çiftçilere Patates Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement