ING Basketbol Süper Ligi fikstür çekimi yapıldı - Son Dakika
Spor

ING Basketbol Süper Ligi fikstür çekimi yapıldı

- ING Basketbol Süper Ligi fikstür çekimi yapıldı ING Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonunun fikstürü yapılan kura çekimi ile belli oldu.

20.08.2021 14:17  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- ING Basketbol Süper Ligi fikstür çekimi yapıldı

İSTANBUL - ING Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonunun fikstürü yapılan kura çekimi ile belli oldu.

ING Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon kura çekimi Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. TBF CEO'su Ömer Onan, kura öncesinde açıklamalarda bulundu. Bu sene pandeminin etkisinin azaldığı bir lig oynamak istediklerini aktaran Onan, "1.5, 2 senedir hem kulüplerimiz hem bizler ciddi sıkıntılı günler yaşadık. Bu sezon inşallah sezon başından itibaren azalarak gideceğini umuyoruz. Önümüzdeki haftanın içinde Pandemi Protokolü'yle alakalı kulüplerimize bilgilendirme yapacağız. Üzerinde çalışıyoruz, taslak bitmek üzere. Basketbol seyircisiz bir zevk vermiyor ve kulüpler için de ciddi maddi zararlar oluşturuyor. Elimizden geldiği kadar seyircili oynamaya çalışacağız. Kurallarımızı koyacağız. Geçen senelerdeki gibi sizlerin de buna dikkat edeceğinize yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ömer Onan, naklen yayın ihalesini yaptıklarını ve ilerleyen günlerde TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun bu konuda açıklama yapacağını dile getirdi.

Mali kriterler

Geçtiğimiz yıllarda alınan mali kriter kararlarının kulüplerin yararına olduğuna dikkat çeken TBF CEO'su Onan, "Başta kulüplerimiz zorlanmıştı ama biz bu mali kriterlerin kulüplerimizin iyiliği için olacağını ve bundan ileriki zamanlarda oyuncular, genel menajerler, antrenörlerin, kulüplerimizin çok daha rahat edeceğine inanıyorduk. Bunu da 2 senedir dünyayı kasıp kavuran pandemi ortamında bile biliyorsunuz ligden çekilen, para ödenmediği için oyuncuların kaçtığı haberleri gazetelerde olan en ufak bir kulübümüz yok. Pandemi döneminde bile bunu başardık, bu çok önemli" şeklinde konuştu.

"Kulüplerimize nefes aldıracak bir iş"

Ömer Onan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışması neticesinde kulüplerin yıl içinde harcadıkları paranın yüzde 70'ini amatör sporlara yatırım yapmak koşuluyla geri alabileceğini duyurarak, şunları söyledi:

"Bir başka konu da Spor Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çıkarttığı yıl içinde harcadığını paraların vergi iadesi olarak amatör sporlarda kullanılması. Artık Spor Bakanlığımız da formları gönderdi. İnşallah 2020'den itibaren, o zaman beri vergi iadelerini kulüplerimiz tekrardan paranın yüzde 70'i olarak geri alacak. Bu da özellikle amatör sporlar için çok önemli. Kulüplerimize nefes aldıracak bir iş olacak."

"Bütün Avrupa liglerine Türk takımları yine damgasını vuracak"

Yeni sezonda Avrupa'da, Türk takımlarından başarılar beklediğini sözlerine ekleyen Onan, "Bu sene tekrar 16 takımımızın 10'u Avrupa'da mücadele edecek. Geçen sene Anadolu Efes, THY Euroleague şampiyonu oldu. Onları tebrik ediyoruz. Karşıyaka final oynadı, şampiyonluğu kıl payı kaçırdı. Ben inanıyorum ki bütün Avrupa liglerine Türk takımları yine damgasını vuracak ve ülkemizi gururlandıracak" dedi.

"Burası bir tecrübelenme yeri"

TBF yönetim kurulundan ayrılan isimlerin olduğunu da hatırlatan Ömer Onan, "Ekip arkadaşlarımızdan bu sene ayrılanlar oldu. Kerem Tunçeri kardeşimi ilk önce tebrik ediyorum, inşallah Galatasaray'da çok başarılı olacaktır. Derya Yannier, Fenerbahçe basketbolun başına geçti. Çok kısa sürede buralara yeni arkadaşlarımız gelecek. Biz federasyon olarak hiçbirimiz kalıcı, yıllarca mevkileri işgal edip değil; gelişip, ilerleyip, basketbola daha nasıl yararlı olabilirizin derdindeydik. Ayrılıklar oluyor ama aksine biz ilk günden beri bunları konuşuyorduk. Burası bir tecrübelenme, işi biraz daha iyi öğrenip ondan sonra basketbola nasıl yararlı olabilme yeri olarak görüyoruz federasyonu. O açından ben arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Özgün Önver: "Müsabaka Prosedürü ve maçların yüzde 50 seyircili oynanması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

TBF Erkek Ligleri Direktör Yardımcısı Özgün Önver de kura çekimi öncesi, "Tüm dünyayı etkisine alan korona virüs salgınında geçtiğimiz sezonu sizlerin büyük desteğiyle hep birlikte tamamladık. 2020-2021 sezonunun tamamlanmasında emeği geçen kulüplerimize, kulüp temsilcilerimize, yöneticilerimize, antrenörlerimize ve sporcularımıza sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum. 2021-2022 sezonu için Sağlık Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Müsabaka Prosedürü ve maçların yüzde 50 seyircili oynanması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuyla ilgili en kısa sürede paylaşımlarımızı yapacağız" cümlelerine yer verdi.

Kura çekimi için podyuma çıkan herkes kura toplarına dokunmadan önce ellerini dezenfekte etti.

Fikstür çekiminin ardından ilk hafta maçları şu şekilde olacak:

Gaziantep Basket - Afyon Bld.

F.E. Bursaspor - SEM77 Yalova

Anadolu Efes - Merkezefendi

Bahçeşehir Koleji - Beşiktaş

Petkim Spor - Pınar Karşıyaka

Darüşşafaka - Fenerbahçe

B.Çekmekece BSK - Galatasaray

Türk Telekom - TOFAŞ

ING Basketbol Süper Ligi fikstür çekimi yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor ING Basketbol Süper Ligi fikstür çekimi yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

  • Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    21:43 Doruk Erolçevik Dünya Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Doruk Erolçevik yıldız erkekler epe kategorisinde düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı. Doruk, çeyrek finale yükselmek için Büyük Britanyalı, Suudi Arabistanlı ve Kanadalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde Mısırlı rakibini 15-13 yenerek dünya şampiyonu oldu. Doruk Erolçevik, Türk eskrim tarihinde erkekler epede dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti.

  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını istiyor
    21:42 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını istiyor

    Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtirken, kulüplerin ortak düşüncesinin yeni bir kadroyla yeni sezon hazırlıklarının yapılmasının daha iyi olacağını aktardı. Ali Koç ayrıca, TFF yöneticilerinin kulüpleri arayarak destek konuşmaları yapmalarını yadırgadıklarını belirtti ve mevcut başkanın aday olmayacağı yönünde genel bir kanı olduğunu ifade etti.

  • Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz
    21:39 Berkay Candan: Kupayı kaldırmak istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji oyuncusu Berkay Candan, Chemnitz maçı öncesinde yaptığı açıklamada, iyi bir sonuç alarak avantajı yakalayıp kupayı kaldırmak istediklerini söyledi. FIBA Europe Cup final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, Alman takımı Chemnitz ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz
    21:38 Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji'nin başarılı oyuncusu Muhammed Baygül, Chemnitz'in sert ve tempolu bir takım olduğunu belirterek, FIBA Europe Cup final ilk maçında avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini söyledi.

  • Bahçeşehir Koleji, Chemnitz maçına hazır
    21:34 Bahçeşehir Koleji, Chemnitz maçına hazır

    FIBA Europe Cup finalinin ilk maçında Bahçeşehir Koleji, yarın deplasmanda Alman temsilcisi Chemnitz'e konuk olacak. Kırmızı-lacivertliler, maçın hazırlıklarını tamamlayarak antrenmanlarını salonda gerçekleştirdi.

  • Dejan Radonjic: Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz
    21:32 Dejan Radonjic: Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz

    Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Dejan Radonjic, Alman temsilcisi Chemnitz ile oynayacakları maçta sert bir oyun beklediklerini ifade ederek, 'Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz' dedi. Radonjic, rakiplerinin Bundesliga'da güzel mücadele ettiğini ve maça hazır olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, sert bir oyun beklediklerini ve mücadelelerini arttırmaları gerektiğini vurguladı.

  • Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    21:19 Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, güreşin Türk milleti için özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şimşek, Sivas'ın 8 olimpiyat madalyası kazanan tek il olduğunu belirterek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için 2 bin 298 lisanslı sporcuya ev sahipliği yaptığını ifade etti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Kerim Salman ise Sivas'ın Türk güreşinde önemli bir şehir olduğunu ve 3 olimpiyat şampiyonu yetiştirdiğini söyledi. Eski olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık da organizasyonun adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, Sivas'ta uluslararası bir şampiyona düzenlenmesi için girişimde bulunacağını ifade etti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor
    21:18 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edeceği maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma ve pas çalışması yapıldıktan sonra geniş alandaki çift kale maçla antrenman tamamlandı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement