Ing: Türkiye'de Yeni Banka Almak İçin Fırsatlara Bakarız - Son Dakika
Ekonomi

Ing: Türkiye'de Yeni Banka Almak İçin Fırsatlara Bakarız

Ing: Türkiye\'de Yeni Banka Almak İçin Fırsatlara Bakarız

Ing Grubu Bireysel Bankacılıktan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Eli Leenaars, "Oyakbank'ı Alıp, Türkiye'ye Uzun Vadeli Giriş Yaptık. Pazar Payımız Yüzde 3. Bu Yeterli Değil. Büyümek İçin Fırsat Çıkarsa Yeni Banka Almayı da Düşünürüz" Dedi.

08.08.2008 01:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ING Grubu Bireysel Bankacılıktan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Eli Leenaars, "Oyakbank’ı alıp, Türkiye’ye uzun vadeli giriş yaptık. Pazar payımız yüzde 3. Bu yeterli değil. Büyümek için fırsat çıkarsa yeni banka almayı da düşünürüz" dedi.

ING Grubu Bireysel Bankacılıktan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Eli Leenaars, Oyakbank’ı satın alarak Türkiye’ye uzun vadeli geldiklerini söyledi. Leenaars, "Artık Türkiye’de ING adıyla faaliyetteyiz. ING Türkiye’nin şu andaki yüzde 3’lük pazar payı bizim için yeterli değil. Hedefimiz Türkiye’de organik büyümek. Ancak, önümüze fırsat çıkarsa yeni banka almaya her zaman açığız" dedi.

Gücümüzü gösteririz

Eli Leenaars, ING Bank Türkiye CEO’su Hakan Eminsoy’un, "2012’de piyasada payımızı iki katına çıkarmayı planlıyoruz" sözleri üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Aslında iddialı hedef. Ancak, ING olarak biz de iddialıyız. Türkiye’de büyümek için buradaki ekibe başta finans olmak üzere her türlü desteği vereceğiz. Buraya gelirken ev ödevimizi iyi yaptık. Birkaç yıl inceledik. Doğru fırsatı bulunca da geldik. Türkiye’de geleceğe dönük potansiyeli gördük. Reformlar sürdükçe bu potansiyelin nasıl harekete geçeceğini de birlikte göreceğiz."

ING Bank Türkiye’nin, çok sağlam zemine oturduğunun altını çizen Eli Leenaars, "Büyüme planlarınız içinde Türkiye’de yeni banka satın almak da var mı? Türkiye’de kamu bankalarının özelleştirmesi de gündeme gelecek, bunlara talip olur musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "İlle de yeni banka satın almalıyız diye bir bakışımız yok. Hedefimiz büyüme yolunda adımlarımızı atmak, koyduğumuz hedeflere ulaşmak. Bu arada yeni banka alımı konusunda fırsatlar çıkarsa onlara da bakacağız."

Türkiye’ye katkı

Leenaars, ING Bankn’ın Türkiye’ye uzun vadeli bakışını da şu örneklerle açıkladı: "Biz girdiğimiz ülkelere uzun vadeli bakarız, bulunduğumuz ülkeye katkıda bulunmaya çalışırız. Örneğin Romanya’da sıkıntılar çıktığında herkes gitti, biz kaldık. Hatta Romanya hükümetine kaynak katkısında da bulunduk. Rusya’da da kriz çıktığında herkes gitti, biz kaldık. Elbette Türkiye’nin gelişiminden, büyümesinden fırsatlar gördüğümüz için buradayız. Ancak, bu gelişime bizim de katkılarımız olacak."

Türk Bankası

ING Grubu’nun uluslar arası sermayeye ait olduğunu hatırlatan Eli Leenaars, Türkiye’de Türk bankacılık sisteminin bir parçası olmayı hedeflediklerini söyledi. Leenaars, "Evet, biz yabancı bankayız. Oyakbank’ın adını değiştirip ING yaptık ama yine Türk bankası olmak istiyoruz" dedi.

ING ’Inege okunur’ dedik, herkes sevdi

ING Bank Türkiye CEO’su ve Genel Müdürü Hakan Eminsoy, "Adınızı ING olarak değiştirdikten sonra reklamlarınızda ’Inege okunur’ dediniz. Bu nasıl karşılandı?" sorusunu, "Bu konuda önceden araştırma yaptık. Daha önce yaşanmış örnekleri de gördük. Bu yüzden bankamıza ’Inege’ denmesini istedik. Gelen tepkilerden çok doğru bir iş yaptığımızı gördük. Zaten başka ülkelerde de ING çok farklı şekillerde okunuyor. Bu konuda Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’dan da tebrik mesajı aldık" diye yanıtladı. Eli Leenaars da, "Bu karar bir pazarlama numarası değildi. İçimizden gelen buydu" dedi.

Türk bankacılığı dünyanın en gelişmişleri arasında

ELI Leenaars, Türk bankacılık sisteminin dünyanın en gelişmiş sistemleri arasında olduğuna dikkat çekerek, "Biz buraya gelirken Türk bankacılığına yeni teknolojiler getirme düşüncesinde zaten değildik. Çünkü, burada her türlü teknoloji var. Rekabet de çok yoğun. Böylesine rekabet ortamında yine de ING Bank olarak fark yaratmaya çalışacağız" diye konuştu.

Dalgada panik yapmayız, midemiz buna dayanır

ING Grubu Bireysel Bankacılıktan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Eli Leenaars, "Dünyaya bağlı olarak Türkiye’de de dalgalanmalar yaşanıyor. Enflasyon yeniden yükselme trendine girdi, büyümede yavaşlama var. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şöyle konuştu: "Biz dalgalı ortamlarda panik yapmayız. Girdiğimiz pazarlardaki ekiplerimize de böyle yol gösteririz. Eğer bir pazara dayanacak midemiz yoksa zaten oraya gitmeyiz. Evet, Türkiye’de bir dalgalanma, iniş çıkış söz konusu. Ancak, uzun vadede trend yukarı doğru görünüyor. Türkiye’de çok iyi bir gelecek öngörüyoruz."

ING adını görenlerin ’kolay bankacılık’ demesini isteriz

ELI Leenaars, ING’nin dünyada ve Türkiye’de müşteri gözünde nasıl konumlanmasını planladıklarını şu örneklerle açıkladı: "Volvo denince akla güvenli araç gelir. Mercedes dayanıklılığı temsil eder. BMW ise daha spor araba gibi algılanır. Aynı bu örneklerde olduğu gibi ING deyince müşterimizin ’kolay bankacılık’ diye düşünmesini hedefliyoruz. Müşterimizin bankacılık işlemleriyle fazla zaman kaybetmesini istemiyoruz. Ancak, bunu da hiç inceleme yapmadan, kurallara uymadan bankacılık yapacağımız şeklinde görmemek gerekir. Hem ülke, hem ING kurallarına titizlikle uyulacak, aynı zamanda müşteriye ’kolay banka’ hissi vereceğiz. Eğer bunu başarabilirsek fark yaratırız."

Bizim aslan farklı

HAKAN Eminsoy, "Ambleminizdeki aslan Türkiye’de nasıl değerlendirildi?" sorusuna, "Aslanı biraz yaşlı, üzgün bulanlar oldu. Bizim aslan biraz farklı diye düşünüyoruz. Ayrıca aslan kimsenin tekelinde değil" yanıtı verdi. Eminsoy, aslanla ilgili soruyu yanıtlarken, Galatasaray’dan söz etmemeye özen gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ing: Türkiye'de Yeni Banka Almak İçin Fırsatlara Bakarız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı
    16:03 Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı

    Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı. Denetimlerde, fiyat tarifelerinin, iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulup konulmadığı incelendi. Denetimler sonucunda birçok işletmeye idari para cezası uygulandı.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor
    15:32 Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde yetişen ve yayla muzu olarak da bilinen uçkun bitkisi, pazarda satılmaya başlandı. Uçkun toplayanlar, bu bitkinin ilçedeki işsizler için bir umut kaynağı olduğunu belirtiyor. Uçkun, kanser, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen bir bitkidir.


Advertisement