İngiliz Basını 2022 Dünya Kupası Seçim Komitesinde Rüşvet Verildiğini İddia Etti - Son Dakika
Spor

İngiliz Basını 2022 Dünya Kupası Seçim Komitesinde Rüşvet Verildiğini İddia Etti

İngiliz Basını 2022 Dünya Kupası Seçim Komitesinde Rüşvet Verildiğini İddia Etti

İngiltere'nin köklü gazetelerinden The Sunday Times, eski Fifa komite üyesi Mohamed Bin Hammam'ın Qatar’daki oylar karşılığında futbol yetkililerine ödeme yaptığını ortaya çıkaran yüzlerce milyonluk belgenin eline geçtiğini iddia ediyor.

01.06.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIFA Başkan Yardımcısı Jim Boyce eğer yolsuzluk iddiaları kanıtlanırsa, Dünya Kupası için yeniden oy kullanacağını söyledi.

Oylama esnasında yürütme komitesinde bulunmayan Boyce, yolsuzluk iddialarına bakan Fifa baş müfettişi Micheal Garcia’nın soruşturmasını genişletmek zorunda kalacağını söyledi.

İngiltere'deki Radyo 5'teki 'Sportsweek' programına konuşan Jim Boyce, "FIFA yürütme komitesinin şimdiki üyesi olarak belli bir oy kullanması için rüşvet alındığına dair her türlü kanıtın FIFA tarafından tam yetki verilen Micheal Garcia’ya gitmesi kanaatindeyim. Garcia’dan gelecek raporu bekleyelim" dedi.

Bir suç işlendiği takdirde yeniden oy kullanacağını söyleyen Boyce, "Garcia’nın raporu gelirse ve görüşleri 2022 Dünya Kupası'nda suç işlendiği yönünde olursa ben yürütme komitesinin bir üyesi olarak yeniden oy kullanacağım" diye konuştu.

İddia edildiği gibi bir durum olması halide yeniden seçim olabileceğinin altını çizen FIFA Başkan Yardımcısı, "Eğer Garcia somut bir kanıtla gelirse ve yürütme komitesine ve FIFA’ya somut bir kanıt verilirse o zaman konu ciddiyetle ele alınmak zorundayız, bu konuda şüphemiz yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İngiliz Basını 2022 Dünya Kupası Seçim Komitesinde Rüşvet Verildiğini İddia Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement