İngiliz Basınına Göre Türkiye'nin "10 Kozu" - Son Dakika
Güncel

İngiliz Basınına Göre Türkiye'nin "10 Kozu"

İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi, Bu Yaz Türkiye'yi Ziyaret Etmek İçin 10 Nedenini Sıraladı. Gazete, Türkiye'nin "Kozları" Arasında Ucuz Olmasını, Yeni Otellerin Bulunmasını ve Golf Sahalarını Gösterdi.

29.01.2007 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, bu yaz Türkiye'yi ziyaret etmek için 10 nedenini sıraladı. Gazete, Türkiye'nin "kozları" arasında ucuz olmasını, yeni otellerin bulunmasını ve golf sahalarını gösterdi.

The Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'nin ziyaret edilmesini önerirken Türkiye'nin en büyük kozlarından biri ucuz maliyetini gösterdi. Gazete, Türkiye'deki tatiller için de "Büyük olasılıkla Akdeniz'de en hesaplı" tatilleri olduğunu yazdı. Gazete'ye göre, Türkiye'de tatil yapılması için 10 neden şöyle:

-1.Ucuzdur: Türkiye'de dört yıldızlı otellere yönelik turlardan İspanya'dan yüzde 10-15, Yunanistan'dan ise yüzde 20 daha ucuz.

-2. Datça Yarımadası: Türk sahillerinde bozulmayan harika yerler var. Datça Yarımadası iyi bir örnektir.

-3.İstanbul'a ucuz biletler: İngiltere'den İstanbul'a 60 sterlinden uçakla gidiş dönüş yapılabiliyor.

-4.Yeni oteller: Vegas tipi mülkler, Antalya bölgesinde ortaya çıkmaya başladı. Kremlin veya Topkapı'ya benzeyen oteller var. Dizayn oteller de kuruluyor.

-5. Kapadokya: Eğer sahillerin dışında tek bir yeri ziyaret edecekseniz, Kapadokya'ya gidin. Olağanüstü.

-6.Golf: Antalya'nın yakınlarındaki Belek, golf sevenleri için çekici bir bölge oldu. Halen ormanlarla çevrili 8 golf sahası var ve iki saha daha bu yıl açılacak.

-7.Uzun Yürüyüşler: Türkiye'nin ikincisi uzun yürüyüş rotası belirlendi. 310-millik rota, Antalya'nın yakınlarından Perge'den başlayarak Yalvaç'a kadar uzanıyor.

-8.Doğu'ya turlar: PKK faaliyetleri nedeniyle 1990 yıllarında ziyaret edilmeyen, dünyanın egzotik bölgelerinden biri olan Doğu Anadolu'ya artan sayıda turlar düzenleniyor.

-9.Güzel İnsanlar: Bodrum Yarımadasındaki Türkbükü'de "güzel" insanlar ile bir arada olabilirsiniz. Eski balıkçı köyü, "Türk jet set"inin yaz aylarındaki "oyun yeri" oldu.

-10.Datça'daki Mehmet Ali Ağa oteli: 19'uncu yüzyılından kalan bu küçük otel prestijli Relais&Chateaux otel grubuna dahil edildi.

TERÖR RİSKİ

Buna karşın gazete, Türkiye'yi ziyaret etmek isteyenler konusunda karşılanabilecekleri risklere de dikkat çekti. Bu çerçevede "kuş gribi" olasılığına karşı canlı hayvanların bulunduğu çiftliklerin veya Pazar yerlerinden uzak kalınması ve iyi pişmiş tavuk ve yumurta yenilmesi tavsiye ediliyor.

Terörün ciddi bir kaygı olmayı sürdürdüğünü belirten gazete, geçen yıl sadece İstanbul ve önemli sahil kentlerde en az 15 terör eyleminin olduğunu yazdı. Gazete, İngiliz Dışişleri Bakanlığının Türkiye'ye gidilmemesi uyarısını yapmadığını ancak "Türkiye'de büyük bir terör tehdidi var" dediğine dikkat çekti.(ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İngiliz Basınına Göre Türkiye'nin '10 Kozu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement