İngiliz Büyükelçi'den Türkiye'ye Terörle Mücadele Övgüsü - Son Dakika
Güncel

İngiliz Büyükelçi'den Türkiye'ye Terörle Mücadele Övgüsü

İngiliz Büyükelçi\'den Türkiye\'ye Terörle Mücadele Övgüsü

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye’nin gerek Suriyeli göçmenlere verdiği destek, gerekse uluslararası terörle mücadele konusunda takdire şayan bir çaba sarf ettiğini belirtti.

06.12.2018 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye'nin gerek Suriyeli göçmenlere verdiği destek, gerekse uluslararası terörle mücadele konusunda takdire şayan bir çaba sarf ettiğini belirtti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından Mavera ve Kongre Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Birleşik Krallık-Türkiye İkili İlişkileri ve Göç Meselesi" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, İngiltere ve Türkiye'nin pek çok ortak noktası bulunduğunu, en önemli ortak özelliğin de çözümcülük olduğunu dile getirdi. İki ülkenin de uluslararası arenada önemli bir ağırlığının olduğunu ifade eden, hem Türkiye, hem de İngiltere'nin uluslararası ticaret yapan, NATO müttefiki, G20 üyesi ülkeler olduğunu belirten Büyükelçi Chilcott, "Türkiye ile ilişkilerimiz her zaman çok önemli. Ama bugün her zaman olduğundan daha hayati bir öneme sahip. Ortaklığımız, ülkelerimizin hem daha emniyetli hem de daha refah ülkeler olmasını sağlıyor. Birleşik Krallık ve Türkiye olarak, terör, çatışma ve düzensiz göç gibi ortak tehditlerle mücadele ediyoruz" diye konuştu.

"Türkiye, terörle mücadelede ön cephede"

İki ülke arasında, ticaret ve savunma iş birliği gibi konularda da ortak çalışmaların yapıldığını kaydeden Chilcott, "Türkiye, terörle mücadelede ön cephede ve DEAŞ'a karşı yürütülen uluslararası mücadeleye paha biçilmez bir katkı sağlıyor. Ülkelerimizin karşı karşıya olduğu bu tedirginliği ortadan kaldırabilmek için Türkiye ile yakın bir çalışma içerisindeyiz. Türkiye için önemli bir tehdit olan PKK, Birleşik Krallık'ta terör örgütü olarak yasaklanmış bir örgüttür. Birleşik Krallık, PKK ağlarının deşifre edilip engellenmesini sağlıyor. Biz PKK terörünü kınıyoruz" dedi.

"Suriye hassasiyetiniz alkışlık"

Türkiye ile İngiltere arasında çok eskiye dayanan ticari ilişkiler bulunduğuna işaret eden Chilcott, iki ülke arasında savunma sanayinde de daha önce benzeri görülmemiş teknoloji paylaşımının gerçekleştirildiğini vurguladı. Chilcott, Suriye'deki iç savaşın Türkiye'yi çok zorlu sınamalarla karşı karşıya getirdiğini ifade ederek, "Türkiye, hükümetinin halkıyla beraber Suriyeli sığınmacılara sağladığı katkı kesinlikle inkar edilemez. Biz de bu konuda Türkiye'ye destek olmaya devam edeceğiz. Bu arada Gaziantep Üniversitesi'nin de öğrenim çağındaki Suriyeli gençlere sahip çıkıp kapılarını açtığını öğrendim. Hem Türkiye, hem de Gaziantep Üniversitesinin bu hassasiyeti gerçekten alkışlık" diye konuştu.

"Göç Konusunda Tecrübelirimizi Paylaşırız"

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise konuşmasında, üniversite olarak göç konusunda önemli tecrübeler edindiklerini ve bu konudaki deneyimlerini dünyayla paylaşmaya hazır olduklarını dile getirdi. Gaziantep Üniversitesinin çok büyük ve uluslararası bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Gür, "Suriyeli öğrencilerimiz dahil olmak üzere onları entegre etmek ve eğitim alanında onları desteklemek açısından en büyük riski alan ve elin taşın altına koyan üniversite biziz. Bununla iftihar ediyoruz. Eğitilmiş her birey toplum açısından kazanılmış bireylerdir. Gaziantep açısından baktığımızda 480 bin Suriyeliyi burada misafir ederken herhangi bir asayiş olayı olmaması ve eğitimlerine büyük katkı sağladığımız için mutluyuz. Londra, Paris, Tokyo ya da dünyanın başka hangi şehrine bu kadar Suriyeli misafiri koyarsanız kaotik bir durum olur ama Türkiye'nin bir devlet oluşu ve misafirperverliği burada ortaya çıkıyor. Türkiye'nin güvenliği Avrupa'nın güvenliğidir. Türkiye'nin teknolojik gelişmişliği aynı zamanda Avrupa'nın da pazar payı anlamına geliyor" dedi.

GAÜN Göç Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nuri Gültekin de konuşmasında göç ve mülteciliğin sadece sorun olarak değil, imkan, zenginleşme, olgunlaşma, gelişme ve karşılıklı değişmenin de fırsatı olarak ele alınmasının gerekliliğine işaret ederek, bu konuda GAÜN Göç Enstitüsünün önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından panele geçildi. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ün moderatörlüğünü yaptığı panelde, Büyükelçi Chilcott, öğrencilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevaplandırdı. Büyükelçi'nin açılış konuşmasını Türkçe yapması da salondan alkış aldı. Rektör Gür, Büyükelçi Chilcott'a, GAÜN tarafından hazırlanan Halep'te Adım Adım Adım Osmanlı'nın İzinde ve Gaziantep'teki Suriyeliler kitaplarını hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İngiliz Büyükelçi'den Türkiye'ye Terörle Mücadele Övgüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
    12:07 Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

    Bayburt Üniversitesi, 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayarak gelecek yıllarda sürdürülebilirlik faaliyetlerini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. Rapor, Türkiye'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amacı'na uyum sağlama çabalarını ve Bayburt Üniversitesinin kurumsal dönüşüm kapasitesini vurguluyor. Ayrıca, raporda sürdürülebilirlik etkinlikleri, farkındalık ve eğitim çalışmaları ile Bayburt Üniversitesinin politikaları ve projeleri de yer alıyor.

  • Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi
    12:07 Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi

    Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayında ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, üretilen pidelerin gramajları ve hijyen koşulları kontrol edildi.

  • Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi
    12:06 Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi

    Bodrum Emniyet Teşkilatı, geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl Azka Otel'de gerçekleştirdi. İftar davetine Bodrum Kaymakamı, Muğla İl Emniyet Müdürü ve tüm emniyet personeli aileleriyle birlikte katıldı. Gece boyunca mesai arkadaşlarıyla bir araya gelen personel, oruçlarını açarak birlikte vakit geçirdi.

  • Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı
    12:06 Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynayan 39 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslara toplam 270 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca kahvehanenin sahibi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta çektikleri sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.

  • Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
    12:04 Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanda yaşayan alzheimer hastası 70 yaşındaki Hatice A., 6. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalede Hatice A.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi
    12:04 Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi

    Kırşehir'de tarihi Kalehöyük, otomobillerin park yeri olarak kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uygun bir çözüm istiyor.


Advertisement