İngiliz Milyarder Vefat Etti, Oğluna 12 Milyar Dolar Servet Bıraktı - Son Dakika
Ekonomi

İngiliz Milyarder Vefat Etti, Oğluna 12 Milyar Dolar Servet Bıraktı

İngiltere'nin en zengin üçüncü kişisi, 6. Westminster Dükü Gerald Cavendish Grosvenor geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle 64 yaşında vefat etti. Ünlü milyarder oğluna 12 milyar dolar servet bıraktı.

10.08.2016 10:47  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin en zengin üçüncü kişisi, 6. Westminster Dükü Gerald Cavendish Grosvenor geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle 64 yaşında vefat etti. Ünlü İngiliz milyarder 25 yaşındaki oğluna 9 milyar sterlin servet bıraktı. Bu da 12 milyar doları aşkın bir rakama denk geliyor.

25 YAŞINDAKİ OĞLUNA 9 MİLYAR STERLİN BIRAKTI

İngiliz kraliyet ailesine yakınlığıyla bilinen Grosvernor, Londra'da sahip olduğu 1.210.000 dönüm arsayla ülkenin en zengin toprak sahiplerinden biri olarak tanınıyor. İngiltere'nin en zengin üçüncü kişisi olan Grosvernor, 25 yaşındaki oğluna tam 9 milyar sterlin miras bıraktı.

LONDRA'NIN EN PAHALI BÖLGESİ

Ailenin 1677'den beri topraklarına sahip olduğu ve nesiller boyunca kalkındırdığı Mayfair ve Belgravia bölgeleri, günümüzde Londra'nın en varlıklı semtleri arasında bulunmakta.

DÜNYADA DA ÇOK FAZLA KONUTA SAHİP

CNBC'nin haberine göre aile İngiltere'de sahip olduğu toprakların yanı sıra, dünya çapında da birçok konut ve iş yerine sahip.

Dük ünvanını 1979'da babasının ölümüyle edinen ve sonrasında aile işlerinin başına geçen Cavendish, 1990'ların sonunda geçirdiği sinir krizini işinin ve devamlı göz önünde olmanın getirdiği strese bağlıyordu.

1992'de Independent gazetesine verdiği röportajında, "Tercih şansım olsaydı eğer, böyle varlıklı bir hayatı asla seçmezdim, fakat yine de bu hayatı terk etmeyi asla düşünmedim." açıklamasında bulundu.



SERVETİ 12 MİLYAR DOLAR

Sunday Times'ın 2016 yılının en zenginleri listesine göre Dükün tahmini serveti 9.35 milyar pound (12 milyar dolar) olarak belirtiliyor.

İngiliz Milyarder Vefat Etti, Oğluna 12 Milyar Dolar Servet Bıraktı
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi İngiliz Milyarder Vefat Etti, Oğluna 12 Milyar Dolar Servet Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement