İngiliz Parlamentosu'nda Başarılı Kürt Kadınlara Ödül... - Son Dakika
Güncel

İngiliz Parlamentosu'nda Başarılı Kürt Kadınlara Ödül...

İngiliz Parlamentosu\'nda Başarılı Kürt Kadınlara Ödül...

Dha DIŞ HABER - (ÖZEL HABER) İngiliz Parlamentosu'nda başarılı Kürt kadınlara ödül... İngiliz parlamentosu'nda dün akşam 2014 yılı Temmuz ayında bir grup akademisyen tarafından kurulan Centre for Kurdish Progress'in Parlamento'da Jubilee Room'da saat 19'da düzenlediği resepsiyonda Britanya'da başarılı Kürt kadınlarına ödül verildi.

04.11.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - (ÖZEL HABER) İngiliz Parlamentosu'nda başarılı Kürt kadınlara ödül...

İngiliz parlamentosu'nda dün akşam 2014 yılı Temmuz ayında bir grup akademisyen tarafından kurulan Centre for Kurdish Progress'in Parlamento'da Jubilee Room'da saat 19'da düzenlediği resepsiyonda Britanya'da başarılı Kürt kadınlarına ödül verildi.

Lordlar Kamarası üyeleri, İngiliz milletvekilleri yaptıkları konuşmalarda örgüte destek veren CEFTUS Başkanı İbrahim Doğuş ve Koordinatör Buket Bora'ya, 'Kürt Kadının tanıtılması'ndaki katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Ödülleri Centre for Kurdish Progress'in yetkililerinden oluşan 5 kişilik bir jüri halktan gelen öneriler doğrultusunda seçti.

Geçen hafta Ozgur Rojava Kadın Vakfı adlı bir kuruluşun savaşan kadınlarıyla görüşen İşçi Partisi Enfield North Milletvekili Joan Ryan, yaptığı konuşmada Toplumu için savaşan Kürt kadınlarıyla gurur duyuyorum. Onların seslerini İngiltere'de duyurmalıyız dedi.

İngiltere'de yaşayan Media Zahawi, Serpil Ersan, Belediye Meclisi Üyesi Makbule Güneş, Diana Nammi, Bahra Mhamad Mahmud, Hatice Güden Birinci Kürt Kadınları Kadın Hakları ve Başarı Ödülleri adlı ödülleri aldılar. Saat 19'da başlayıp saat 21'de biten ödül töreni Kürt kadınına alkışlarla inledi. Joan Ryan'ın ev sahipliğinde yapılan resepsiyona Irak, İran, Türkiye ve Suriye'den Kürt kadınları katıldı.

İbrahim Doğuş, DHA kamerasına Kürt kadınının sosyal, siyasal, ekonomik hayattaki başarısını gelişmesine katkı için bu organizasyonu yaptık. İngiliz parlamentosunda bu ilk defa oluyor. Bu organizasyonları her yıl geliştirerek yapacağız. Yaşayan Kürt kadınlarının başarılarını takdir etmek ve desteklemek için bu resepsiyonu düzenledik. Britanya Parlamentosu'nda milletvekili Joan Ryan'ın ev sahipliğinde ilk defa gerçekleşiyor. Türk toplumunun farklı siyasal kesimlere mensup toplum liderleri ve temsilcileri burada dedi.

Lordlar Kamarası'ndan ilk konuşmacı Barones Jan Royall, Kürt kadınları hangi ülkeden gelirlerse gelsinler toplumunu savunmak için silahlara sarılarak cesaret gösteriyorlar. Burada görüştüğümüz Kürt gençleri Kürt kadınlarına danışmanlık yaparak dünyadaki tüm kadınlara da inanılmaz destek oluyorlar. Topluma destek veren buradaki tüm kadınlara teşekkür ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum dedi.

Parlamentoda odayı tutan Joan Ryan ise alkışlarla geldiği kürsüde kadınları büyük şirketlerin yönetim kurullarında, her alanda söz sahibi olmasını istediğini söylerken geçen hata Rojava'da savaşan Kürk kadınlarıyla bir araya geldiğini söyleyerek, Rojava'dan gelen savaşan Kürt kadınlarıyla görüştüm. Çocuklarını savunmak için, özgürlük ve demokrasi için silaha sarılmışlar. Sıradan gösterişsiz kadınlar. Ben aynı koşullarda olsam onların yaptığını yapamazdım. Savaşan kadınların cesaretine hayranım. Kobani'de köle olmamak için IŞİD'e karşı savaşıyorlar. Çok asil kadınlar. Biz burada hayatlarını tehlikeye atan bu Kürt kadınlarının sesi olmalıyız dedi.

Joan Ryan, Suriye'deki kantonlardan bahsederken yönetimlerde bir kadın ve bir erkeğin eşit liderliğine dikkat çekti ve networking yaparak onlara destek verilmesini önerdi ve halklar arasında diyalog sağlayan Centre for Kurdish Progress'e teşekkür etti.

Joan Ryan'dan sonra söz alan Edmonton milletvekili Kate Osamor da Kürtlerin çok yoğunlukta olduğu bir seçim bölgesinde milletvekili olduğunu hatırlatarak Kürt kadınlarının kalbinde olduğunu belirti ve parlamentoda elinden geleni onlar için yapacağına söz verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiliz Parlamentosu'nda Başarılı Kürt Kadınlara Ödül... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement