İngiliz Perakende Şirketi Tesco Zorda - Son Dakika
Ekonomi

İngiliz Perakende Şirketi Tesco Zorda

Tesco'nun toplam satışları son üç aylık dönemde yüzde 3,7 düştü.

05.06.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz perakende şirketi Tesco son üç aylık dönemde toplam satışlarının yüzde 3,7 oranında düşüş kaydetmesinin ardından düşük satış sarmalından kurtulmanın yollarını arıyor.

İngiltere'nin en büyük perakende zinciri Tesco üç aylık süreçte vergiler dahil olmak üzere toplam satışlarının yüzde 3,7 oranında düştüğünü açıkladı.

Nisan ayında da toplam yıllık karının yüzde 6 oranında gerilediğini açıklayanTesco'nun Üst Yöneticisi Philip Clarke, yaptığı yazılı açıklamada, "Beklendiği üzere, planlarımızı hızlandırmamız satış performansımız üzerinde etkili oluyor. İlk çeyrekte İngiltere'de müşteri davranışındaki değişiminden kaynaklı zorluğun devamını görüyoruz" dedi.

Clarke, İngiliz basın organlarında yer alan bir röportajında, "Ben daha önce hatırladığım kadarıyla son çeyrekte olduğu gibi bir sonuç hiç görmedim.  Her gün iş ortamında yenilikler görüyoruz. Gelecek birkaç çeyrekte de satışların iyileşeceğine ilişkin bir söz vermiyorum" ifadesini kullandı.

Tesco'nun uluslararası operasyonlarında ilk çeyrekteki satışlarının yüzde 0,5 oranında artış kaydettiğini açıklayan Clarke, "Asya pazarında Tayland'daki politik duruma rağmen satış performansımız arttı. Avrupa'da Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Türkiye'de satış rakamlarımız pozitif," değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'de perakende sektörü analistlerine göre, Tesco'nun son çeyrekteki satış rakamları, şirketin son 40 yılda kaydettiği en düşük seviye oldu. Analistler şirketin ilk çeyrekte yaklaşık 1,74 milyar sterlin zarar etmiş olabileceğini tahmin ediyor.

İngiliz basını perakende zincirinin üç çeyrektir devam eden ve tarihinin en düşük satış performansına rağmen üst yönetici Clarke'ın ısrarla görevinden istifa etmeyeceğini söylediğini ileri sürüyor. Türkiye'de Kipa markası ile faaliyet yürüten İngiliz Tesco, geçen ay, 2014 şubat ayından bu yana Migros ile yürüttüğü ortaklık görüşmelerine ilişkin "anlaşmaya varılamadığını" bildirmişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İngiliz Perakende Şirketi Tesco Zorda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement