İngiliz Seyahat ve Blog Yazarları Silifke'ye Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

İngiliz Seyahat ve Blog Yazarları Silifke'ye Hayran Kaldı

İngiliz Seyahat ve Blog Yazarları Silifke\'ye Hayran Kaldı

Çukurova Kalkınma Ajansı ve Mersinli Londra Kültür Ateşesi Ali Selçuk Can’ın Silifke’ye davet ettiği İngiliz seyahat ve blog yazarları Silifke’ye hayran kaldı.

08.06.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Kalkınma Ajansı ve Mersinli Londra Kültür Ateşesi Ali Selçuk Can'ın Silifke'ye davet ettiği İngiliz seyahat ve blog yazarları Silifke'ye hayran kaldı.

İngiliz seyahat ve blog yazarları Adana -Mersin gezi programı kapsamında iki günlük Silifke gezisi sırasında, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Turizm Derneği Yönetim kurulu Üyeleri ile birlikte Narlıkuyu Yöresel Köy Kahvaltısında bir araya geldiler.

Silifke hakkında Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Turizm Derneği Yönetiminden detaylı bilgi alan İngiliz Blog ve seyahat yazarları Silifke hakkındaki izlenimlerini anlatarak, Silifke'nin doğasından ve tarihinden etkilendiklerini belirttiler.

Bloggerlar, Silifke'yi çok beğendiklerini belirterek, "Ayatekla, Cennet Cehennem, Astım Mağarası, Uzuncaburç, Kızkalesi, Narlıkuyu gibi tarihi yerleri gezdik. Uzuncaburç gizli kalmış tarihi kalıntıları içinde kaybolmuş. Uzuncaburç'un bu kadar ıssız ve turizmden uzak bir yerde olması turizm açısından bir kayıp. Cennet- Cehennemde görülmesi gereken gizemli fantastik çöküntüler gerçekten muhteşem. Ayatekla kilisesinin mistik bir havası ve gizemli hikayesi bizleri çok etkiledi. Ayrıca Tarsus Saint Paul kilisesi, Alahan Manastırı, Aya Tekla kiliselerinin inanç turizmi kapsamında daha çok ilgi çekebilir. Silifke Akdeniz'in kıyısında bakir ve doğal bir yer, insanlar sıcakkanlıdır. Zamanımız bu zenginlikleri ve güzellikleri daha fazla ziyaret etmek ve görmek için yeterli olmadı. Türkiye'nin birçok yerini gezdik fakat Mersin'in ve Silifke'nin yeri hayatımıza bambaşka bir deneyim kattı. Sadece tarihi mekanlar değil damak lezzetlerinizle de etkileyici bir yer Silifke. Doğal yöresel ürünleriniz çok lezzetli. Özellikle, Balık, karides, kaya koruğu, yöresel mezeleriniz çok lezzetli. Kahvaltılarınız çok çeşitli ve doğal ürünler. Damaklarımızda güzel lezzetler kaldı ve biz bu lezzetleri bırakıp gitmek istemezdik ama ne yazık ki süremiz kısıtlı, bizler burayı keşfettiğimiz için çok şanslıyız ve diğer insanlar buraları mutlaka keşfetmeli" diye konuştu.

Bloggerlar ayrıca havalimanının olmazsa olmaz olduğunun altını çizerek, ulaşımın daha kolay olması durumunda Silifke'nin bir Antalya, Bodrum, Marmaris gibi turizmin merkezi olabileceğini,turizmin merkezi olabilmesi için fazlası ile kültürel ve doğal ürünlerin olduğunu belirterek, "Birçok farklılıklar da var. İnanç Turizmi, doğa gezginleri, maceracılar ya da deniz- kum ve güneş üçgeninde sessizlik ve sakinlik isteyenler, aileler için aile tatilleri, kamping, doğa sporları, yatçılık ve dalış, farklı lezzet arayanlar için birçok olanakları ile her kesime hitap edecek turizm merkezi olmaya aday bir yer. Artık yeni trend sırt çantası ile geziliyor ve seyahat yazar tavsiyeleri ile tatil planları yapılıyor. Bizim vasıtamızla Mersin biraz daha tanınır olacak ve gezi izlenimlerimizi çeşitli köşelerde ve bloglarda, web sitelerinde, sosyal medya ve çeşitli basın yayın organlarında paylaşılarak Mersin'e dikkat çekeceğiz" şeklinde konuştular.

Silifke gezisine Çukurova Kalkınma Ajansı uzmanlarından Mustafa İşler refakatinde Sara Darling, Lucy Mallows, Vatan Öz, Taheed Khan, Mohhamed Reza Amirinia, Martin Hewitt, Owen Michael Rossan ve Noorani Mydin katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İngiliz Seyahat ve Blog Yazarları Silifke'ye Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement