İngiliz Vatandaşı Doktorun Suriye'de Gözaltında Ölümü - Son Dakika
Güncel

İngiliz Vatandaşı Doktorun Suriye'de Gözaltında Ölümü

İngiliz Vatandaşı Doktorun Suriye\'de Gözaltında Ölümü

İngiltere Başbakan Cameron: "Suriye rejimi cevap vermeli"

23.12.2013 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye'de hapishanede hayatını kaybeden İngiliz uyruklu doktor Abbas Khan'ın annesine yazdığı mektupta, doktorun ölümünü "korkunç ve dehşet verici trajedi" olarak nitelendirdi.

Başbakan Cameron, 32 yaşındaki Khan'ın ailesine yazdığı mektupta, "Abbas'ın ölümü korkunç ve dehşete verici bir trajedi. Suriye rejiminin bir cevap vermesi gerektiği doğru" ifadesini kullandı.

Khan'ın naaşı otopsi işlemleri için dün uçakla Beyrut'tan Londra'ya getirilmiş, daha sonra ambulansla ölüm olaylarının soruşturulduğu doğu Londra'daki inceleme ofisine transfer edilmişti.

Başbakan Cameron mektubunda, "Samantha (Cameron'ın eşi) ve ben, oğlunuzun ölümünü duymaktan dolayı çok üzgünüz. Abbas'ın ölümü mide bulandırıcı ve dehşete düşüren bir trajedi. Suriye rejiminin bir cevap vermesi gerektiği doğru. Sorumlu olanların hesap vermesi için baskı yapmaya devam edeceğiz" diye yazdı.

Khan'ın ölüm haberinin ardından İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hugh Robertson, "Khan'ın ölümüyle ilgili acil açıklama beklediklerini ve ölümü şüpheli gördüklerini" bildirmişti.

Ortopedik cerrah olan 32 yaşındaki Khan, geçen yıl kasım ayında bu ülkedeki iç savaşta yaralanan sivillere yardım etmek için Suriye'ye gitmiş ve 48 saat sonra ülkenin kuzeyinde gözaltına alınmıştı. Khan, 13 ay boyunca Şam'da bir hapishanede tutulmuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, İngiliz doktorun ölümü üzerine yaptığı açıklamada, Khan'ın, pijamalarını kullanarak kendini astığını öne sürmüştü. Ancak Abbas Khan'ın öldürüldüğü vurgulayan aile, Khan'ın ölümünden Suriye istihbaratını sorumlu tutuyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Vatandaşı Doktorun Suriye'de Gözaltında Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement