İngilizler Slaven Bilic'e Hasta Oldu - Son Dakika
Spor

İngilizler Slaven Bilic'e Hasta Oldu

İngilizler Slaven Bilic\'e Hasta Oldu

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United'ın başına geçen Slaven Bilic, adada herkesin sevgisini kazanmış durumda.

29.02.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPORCOPE  - Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United'ın başına geçen Slaven Bilic, adada herkesin sevgisini kazanmış durumda. West Ham'la ligde gösterdiği harika performansla 5. sırada yer alan Hırvat teknik adam, saha içindeki başarısının yanı sıra Türkiye'de gösterdiği sempatik tavırlarını İngiltere'de de sürdürerek dikkat çekmeye devam ediyor.

Haber: Erdi Sürücü

İşte Slaven Bilic'in İngiltere'de çok sevilmesini 8 nedeni;

1- İzlemesi keyifli bir West Ham United oluşturdu

Slaven Bilic'in takımın başına gelmesiyle birlikte West Ham'da gözle görülen en büyük değişiklik oyun mantalitesi oldu. Geçtiğimiz yıllarda çok daha defansif bir görüntü sergileyen Londra temsilcisi Bilic'le birlikte adeta şahlandı. Geçtiğimiz son 3 yılda maç başına sırasıyla; 1.16 - 1.05 ve 1.18 gol ortalamalarıyla oynayan West Ham bu sezon bunu 1.54'e kadar çıkardı.

2- Büyük takımlardan korkmuyor

West Ham United, son yıllarda ligin ilk sıralarında yer alan 4-5 takımla içeride ve dışarıda oynarken full defansif bir taktikle oynayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratıyordu. Ancak bu sezon Slaven Biliç'in West Ham'ı Premier Lig'in en iyi takımları Arsenal, Liverpool, Manchester City ve Chelsea karşısında sahadan galip ayrılmayı başardı.

3- Beş yıl sonra ilk kez Federasyon Kupası'nda çeyrek finale kaldılar

Premier Lig'de harika bir seozn geçirerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını sürdüren West Ham United, bunun yanı sıra İngiltere Federasyon Kupası'nın da iddialı takımarından biri. Son olarak Blackburn'u 5-1 yenerek adını çeyrek finale yazdıran Bilic'in öğrencileri, 5 yıl sonra ilk kez bu başarıya ulaştı.

4- Futbolcular onu seviyor

Football Soccer - Blackburn Rovers v West Ham United - FA Cup Fifth Round - Ewood Park - 21/2/16 Dimitri Payet celebrates scoring the second goal for West Ham with manager Slaven Bilic Action Images via Reuters/ Andrew Boyers Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or

Bilic, Hırvatistan Milli takımını çalıştırdığı zamanlarda oluşturduğu takım ruhuyla birlikte Avrupa'nın en tehlikeli ekiplerinden birini meydana getirmişti. Beşiktaş ve West Ham'da da bu ruhu yakalayan 47 yaşındaki teknik adam, insan yönetimi ve motivasyon konusundaki başarısıyla başta futbolcuları olmak üzere herkesi kendisine hayran bırakıyor.

5- Gençlere şans veriyor

Reece Oxford

Kariyeri boyunca genç futbolculara verdiği şanslarla dikkat çeken Bilic, bu alışkanlığını İngiltere'de de devam ettiriyor. Hırvatistan milli takımı teknik direktörü olduğu zamanlarda bu günün yıldızları o zamanın ise genç yetenekleri Luka Modric, Ivan Rakitic ve Vedran Corluka'ya her zaman güvenen Bilic, Beşiktaş'ta da Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup ve Kerim Frei'ın yanı sıra henüz 18 yaşını yeni doldurmuş Eslem Öztürk, Muhammet Raşit Şahingöz ve Furkan Yaman gibi oyuncuları da zaman zaman değerlendirmişti. West Ham'da da gençlerden vazgeçmeyen başarılı teknik adam, Premier Lig'de çıktığı ilk maçta Arsenal gibi zorlu bir rakibe karşı 16 yaşındaki Reece Oxford'u ilk 11'de sahaya çıkartmış ve sahadan galip ayrılmıştı. Genç oyuncu bu sezon 9 maçta West Ham forması giyme şansı yakaladı.

6- Oldukça zeki biri

Bilic, İngiltere'nin yanı sıra Almanya'da da çok zaman geçirmesinden dolayı bu iki ülkenin dilini ileri seviyede konuşabiliyor. Hırvat teknik adam, aynı zamanda akıcı bir İtalyanca'ya sahip. Bunu yanı sıra hukuk fakültesi mezunu olan Bilic bir dönem avukatlık da yapmıştı. Kendisini sosyalist olarak tanıtan sevilen isim, boş zamanlarında ise Amerikan psikoloji kitapları okuyor.

7- Müzik gurubu vardı

Slaven-Bilic

Adeta 10 parmağında 10 marifet olan Slaven Bilic, bunca özelliğinin yanı sıra müzikle de uğraşıyor. Bilic, Hırvatistan'da Rawbau adında bir metal müzik gurubunda gitaristti.

8- Tam bir iyiliksever

bilic-hediye

Bilic, son maçlarında Sunderland'ı 1-0 yenmelerinin ardından basın toplantısına 18 yaşında genç bir taraftarla çıkarak bir kez daha gönülleri fethetti. Fanatik bir West Ham United taraftarı olan gence 18. yaş günü hediyesi olarak böyle bir güzellik yapan Bilic, Matthew adındaki taraftarın maç öncesinde de soyunma odasında kendisiyle birlikte olduğunu söylemişti.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor İngilizler Slaven Bilic'e Hasta Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yunus: FB biliç helalin var 0 0 Yanıtla

Advertisement