İngilter'den 'Terminatör Askerler' Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

İngilter'den 'Terminatör Askerler' Geliyor

İngilter\'den \'Terminatör Askerler\' Geliyor

İngiltere'de, 30 yıl içinde görev alması planlanan biyonik askerler, kendi ağırlığının 10 katını kaldıracak, uzun mesafeyi yüksek hızda koşacak, kızıl...

01.05.2013 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni bir rapor, İngiltere'nin teknolojinin yardımıyla 30 yıl içinde biyonik askerler yaratmayı planladığını ortaya çıkardı. Belgeye göre geleceğin biyonik askerleri kendi ağırlıklarının onlarca kat fazlasını kaldırabilecek, uzun mesafeleri yüksek hızda koşabilecek, beyinlerine yerleştirilen kızıl ötesi çiplerle geceleri etraflarını görebilecek ve telepati yapabilecekler.

Tıptan da faydalanıldı

Askerlerin vücut hareketlerini algılayıp daha kolay koşmasını, yük taşımasını ve tırmanmasını sağlayan mikro-bilgisayarları tarif eden raporda, bu bilgisayarların prototiplerinin halihazırda Afganistan'da kullanıldığı da ifade ediliyor. Bilim insanları aynı zamanda askerlerin beyin dalgalarını senkronize edip, anıları depolama ve hatırlama kabiliyetlerini artırmaya çalışıyor. Tıp ve doku mühendisliğinden de faydalanacak olan bilim insanları, askerlerin vücutlarına yaraların daha hızlı kapanmasını ve kaslara ve beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlayacak yapay kan enjekte edecek.

Tehlikeyi hissedecek

İngiltere' deki John Radcliffe Hastanesi'nde geliştirilen bir implant teknolojisi de askeri açıdan büyük potansiyeller barındırıyor. Uzmanlara göre eğer bu teknoloji kullanılırsa, her bir retinasına ışığa duyarlı bin 500 hücre yerleştirilecek olan askerler, yüzlerce kilometre ötedeki uzaktaki tehlikeyi, yaklaşmadan görebilecek. Genetiğiyle oynanmış farelerin kas gücünün yüzde 30 arttığını söyleyen uzmanlar, genetiğiyle oynanmış askerlerin de insan üstü bir güce ve hıza kavuşabileceğini öne sürüyor. Geleceğin askerleri

Süper güçlü asker

Askerlerin uzuvlarının etrafını saran aşırı hafif robotik iskeletler geliştirildi. Mikro-bilgisayarlar giysinin vücutla uyumlu bir şekilde hareket etmesini, 90 kilonun üzerinde yükle uzun mesafeler kat etmesini sağlayacak. Bilgisayarlara tehlikeleri tespit edecek ya da askerin silahını doğru hedefe yöneltmesine ve tehlike anında çok hızlı koşmasına yardımcı olacak sensörler entegre edilecek.

Hücrelerin gücü

Yapay kan, daha hızlı pıhtılaşmayı ve kanamayı azaltmak için kendini daha hızlı yenileyen kan damarlarının oluşumunu sağlayacak. Kanın özellikleri, enfeksiyonları geçirecek, kas ve beyne daha fazla oksijen ve besin verecek şekilde ayarlanabilir.

Elepati

ABD'li bilim insanları farelerin beyinlerine yerleştirilen çipler arasında sinyal göndererek telepati kurmalarını sağladı. Eğer askerler savaş alanında birbirlerinin beynini okursa, bu onlara çok büyük bir taktiksel avantaj kazandırır.

Canavar gözler

Retina implantları görüş kabiliyetini büyük ölçüde artıracak. Kafatasındaki elektrikli cihazlara bağlanan implantlar, askerin anında teleskop gibi görmesini sağlayacak. Biyonik gözler savaş alanındaki tehlikeleri tarayacak ve tehlike yaklaşmadan askerleri uyaracak.

Gelişmiş duyular

İmplant teknolojisi askerlere kızıl-ötesi gece görüşü gibi gelişmiş duyu kabiliyetleri ve radar cihazlarından yayılan radyo frekanslarının yarattığı manyetik alanları görme kabiliyeti kazandıracak.

Ölümcül genler

Oynanmış genler farelerde kas gücünü yüzde 30 artırıyor. Askerlerde bu, insan üstü bir güç ve hız anlamına geliyor.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İngilter'den 'Terminatör Askerler' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement