İngiltere, Abramovich'e yakın 2 oligarkın 10 milyar pound değerindeki varlıklarını dondurdu - Son Dakika
Güncel

İngiltere, Abramovich'e yakın 2 oligarkın 10 milyar pound değerindeki varlıklarını dondurdu

İngiltere, Abramovich\'e yakın 2 oligarkın 10 milyar pound değerindeki varlıklarını dondurdu

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, toplam varlıklarının 10 milyar pound olduğu tahmin edilen ve Rus oligark Roman Abramovich'e yakın olan 2 Rus oligarka daha yaptırım uygulayarak varlıklarını dondurdu.

14.04.2022 20:55  Güncelleme: 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, toplam varlıklarının 10 milyar pound olduğu tahmin edilen ve Rus oligark Roman Abramovich'e yakın olan 2 Rus oligarka daha yaptırım uygulayarak varlıklarını dondurdu.

İngiltere hükümeti, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde bugün 2 Rus oligarka daha yaptırım uyguladığını açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, daha önce İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırım listesine eklenen Rus oligark Roman Abromovich'in yakın iş ortakları olan Eugene Tenenbaum ve David Davidovich'in toplamda 10 milyar pound değerindeki varlıklarının dondurulduğu aktarıldı.

YAPTIRIM UYGULANAN OLİGARK VE YAKINLARININ SAYISI 106'YA ULAŞTI

Açıklamada, "Bugüne kadar alınan önlemlerle birlikte yeni alınan önlemler, Putin'in savaş makinesi için önemli olan gelir kaynaklarını azalttı. İngiltere bugün, Eugene Tenenbaum ve David Davidovich'e yaptırım uygulayarak şubat ayından bu yana yaptırım uygulanan toplam oligark ve yakınlarının sayısını 106'ya çıkardı" denildi.

İNGİLTERE, TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK VARLIK DONDURMA EYLEMİ

Dışişleri Bakanlığı, hareketin İngiltere tarihindeki en büyük varlık dondurma eylemi olduğunu söyleyerek, bu varlıkların Rusya'yı ve "Putin'in savaş makinesini" finanse etmek için kullanılmasının önlendiğini belirtti. Bakanlık, Tenenbaum'un, Abramovich'in en yakın iş ortaklarından biri olduğunu ve Abramovich'e bağlı bir yatırım şirketi olan Ervington Investments Limited'in kontrolünü Rusya'nın Ukrayna'yı yasadışı işgalinin hemen ardından devraldığını belirtti. Bakanlık, Chelsea Futbol Kulübü'nde direktör olan Tenenbaum'un, mal varlığının dondurulduğu, Mart 2022'de Ervington Investments'ı Tenenbaum'dan devraldığı bilinen David Davidovich'in ise varlık dondurma ve seyahat yasağına tabi tutulduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanlığı, hükümetin uyguladığı son yaptırımların, Abramovich ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen varlıklara resmi bir dondurma emri vermek için alınan önlemlerle koordineli olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Liz Truss konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise, "Putin'in savaş makinesi üzerindeki baskıyı artırıyor ve Kremlin'e en yakın olanları hedefliyoruz. Putin Ukrayna'da başarısız olana kadar yaptırımlara devam edeceğiz" dedi.

ABRAMOVİCH'İN 7 MİLYAR DOLARDAN FAZLA VARLIĞI DONDURULMUŞTU

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Adaları'ndan en büyüğü olan Jersey'deki Kraliyet Mahkemesi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine İngiltere ve AB tarafından Rusya'ya yönelik yaptırım listesine eklenen Rus milyarder Abromovich'in 7 milyar dolardan fazla varlığını dondurmuştu.

Jersey Hukuk Memurları Departmanı tarafından yapılan açıklamada, Jersey Kraliyet Mahkemesi'nin Abramovich'in kamuya açık olarak tahmin edilen servetinin yarısına eşdeğer olan 7 milyar dolardan fazla varlığı dondurduğunu ve polisin milyarderle bağlantılı olduğundan şüphelenilen mülkleri aradığı aktarılmıştı.

Öte yandan İngiltere hükümetinin şu ana kadar Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar çerçevesinde dondurulan varlık değerinin yaklaşık 275 milyar pounda ulaştığı belirtildi.

(Aylin Albayrak/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İngiltere, Abramovich'e yakın 2 oligarkın 10 milyar pound değerindeki varlıklarını dondurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

    Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 80 personelin katıldığı çalışmada, iş makineleriyle birlikte 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.


Advertisement