İngiltere Başbakanı May: "Ab, Brexit'e Saygı Göstermeli" - Son Dakika
Politika

İngiltere Başbakanı May: "Ab, Brexit'e Saygı Göstermeli"

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği’nin Brexit müzakerelerinde İngiltere’ye saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

21.09.2018 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği'nin Brexit müzakerelerinde İngiltere'ye saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Avusturya'da AB Liderleri Gayriresmi Toplantısında Avrupalı Liderlerle görüştükten sonra ülkesine dönen İngiltere Başbakanı Theresa May, başkent Londra'daki başbakanlık ofisinin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan May, AB liderlerinin İngiltere'nin planlarını reddetmeleri ve alternatif sunmamalarını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

"Anlaşmazlık, kötü bir anlaşmadan iyidir"

AB'ye meydan okuyan Başbakan May, "Referandumun sonuçlarından ne döneceğim ne bu ülkeyi dağıtacağım" dedi. "Bu süreç boyunca Avrupa'ya saygı göstermekten başka hiçbir şey yapmadım. İngiltere'de aynısını bekliyor, bu sürecin sonunda iyi bir ilişki buna bağlıdır" diyen May, Avrupalı liderlerin ikili ilişkileri saygısızlık yaparak tehlikeye attığına işaret etti. May, Kuzey İrlanda'nın ekonomik olarak İngiltere'den ayrı olmasını isteyen Avrupalı liderlerin referandum sonuçlarıyla dalga geçtiğini söyleyerek, "Anlaşmazlık, kötü bir anlaşmadan iyidir" diyerek geri adım atmayacağını tekrarladı. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İngiltere Başbakanı May: 'Ab, Brexit'e Saygı Göstermeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement