İngiltere Başbakanı May Estonyalı Mevkidaşıyla Görüştü - Son Dakika
Güncel

İngiltere Başbakanı May Estonyalı Mevkidaşıyla Görüştü

İngiltere Başbakanı Theresa May, Estonyalı mevkidaşı Jüri Ratas ile bir araya geldi.

18.07.2017 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı Theresa May, Estonyalı mevkidaşı Jüri Ratas ile bir araya geldi.

Başbakanlık ofisi "10 Numara"dan yapılan yazılı açıklamada, May ile Ratas'ın Londra'daki görüşmelerinde İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) iki ülke arasındaki ilişkilere etkisi üzerinde durulduğu bildirildi.

May'in Ratas'a Brexit'in Estonya ile ilişkileri olumsuz etkilememesi konusundaki kararlılığını ifade ettiği belirtilen açıklamada, bu ülkenin AB Dönem Başkanlığını üstlenmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdiği aktarıldı.

Açıklamada, İngiltere'nin, dönem başkanlığında Estonya'ya tam destek vereceğini belirten May'in, bu desteğin özellikle siber güvenlik, internet üzerinde aşırıcılık faaliyetleriyle mücadele ve Akdeniz'deki sığınmacı krizi üzerinde yoğunlaşacağını vurguladığı kaydedildi.

May'in Estonyalı mevkidaşına Brexit müzakerelerinin ilerleyişi hakkında da bilgi verdiği görüşmede, İngiliz liderin ülkesi ile AB vatandaşlarının haklarının karşılıklı olarak güvenceye alınması konusunda mümkün olan en kısa sürede bir anlaşmaya varılmasını heyecanla beklediğini söylediği vurgulandı.

Açıklamada, May'in, İngiltere'nin de Estonya'nın da NATO'nun asgari yüzde 2'lik savunma harcaması kriterini yerine getirdiğine işaret ettiği görüşmede, liderlerin iki ülke arasındaki özellikle savunma ilişkisinin güçlü olduğu hususunda görüş birliğine vardığı belirtildi. May'in, İngiltere'nin bu kapsamda Estonya'da 800 asker buldurduğunu ve İngiliz savaş uçaklarının da NATO şemsiyesi altında Baltık bölgesinde devriye görevi yaptığını hatırlattığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca görüşmede liderlerin, Minsk Anlaşması bütünüyle uygulanana kadar Rusya'ya Ukrayna konusundaki yaptırımlara devam edilmesinin önemi konusunda da görüş birliğine vardığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Başbakanı May Estonyalı Mevkidaşıyla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement