İngiltere Başbakanı Sunak ile Ürdün Kralı, Irak ve Suriye'deki gelişmeleri ele aldı - Son Dakika
Güncel

İngiltere Başbakanı Sunak ile Ürdün Kralı, Irak ve Suriye'deki gelişmeleri ele aldı

İngiltere Başbakanı Sunak ile Ürdün Kralı, Irak ve Suriye\'deki gelişmeleri ele aldı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın görüşmesinde, Irak ve Suriye'deki gelişmeler, iklim değişikliği ve enerji güvenliği konuları ele alındı.

11.11.2022 18:19  Güncelleme: 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın görüşmesinde, Irak ve Suriye'deki gelişmeler, iklim değişikliği ve enerji güvenliği konuları ele alındı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan bir sözcü, Sunak'ın, İngiltere'ye resmi ziyarette bulunan Ürdün Kralı'yla görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Sunak'ın, İngiltere-Ürdün ilişkilerinin önemi ve tarihi ehemmiyeti göz önüne alındığında, Başbakan'ın görevine yeni başladığı bu dönemde Ürdün Kralı'yla görüşme fırsatı bulmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bildirildi.

Görüşmede, Irak ve Suriye'deki gelişmeler, iklim değişikliği ve enerji güvenliğinin yol açtığı zorluklar dahil bölgesel güvenliğin ele alındığı belirtilen açıklamada, iki liderin de Ortadoğu'da barış ve istikrara yönelik ortak taahhütlerini yinelediği kaydedildi.

Açıklamada, "Başbakan Sunak ve Ürdün Kralı 2. Abdullah, yeni güneş ve rüzgar enerjisi projeleri ve sürdürülebilir altyapı geliştirme dahil ticaret ve yatırım konusunda iş birliğini derinleştirme fırsatlarını da memnuniyetle karşıladı." ifadesine yer verildi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, dün de İngiltere Kralı 3. Charles'la Buckingham Sarayı'nda bir araya gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Başbakanı Sunak ile Ürdün Kralı, Irak ve Suriye'deki gelişmeleri ele aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement