İngiltere, Brexit Sonrası Aynı Haklara Sahip Olamayacak' - Son Dakika
Güncel

İngiltere, Brexit Sonrası Aynı Haklara Sahip Olamayacak'

İngiltere, Brexit Sonrası Aynı Haklara Sahip Olamayacak\'

ALMANYA'nın Frankfurt kentinde Deutsche Börse tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Angela Merkel, Almanya'da bir finansal merkez olarak cazip koşulları mümkün kılacak potansiyele sahip Hessen Eyaleti'ni desteklemek için gerekeni yapacaklarını söyledi.

05.09.2018 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'nın Frankfurt kentinde Deutsche Börse tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Angela Merkel, Almanya'da bir finansal merkez olarak cazip koşulları mümkün kılacak potansiyele sahip Hessen Eyaleti'ni desteklemek için gerekeni yapacaklarını söyledi. Brexit'in, Londra'daki bankaları kendilerini yeniden konumlandırmak zorunda bıraktığına dikkati çeken Merkel, bu nedenle Avrupa'daki diğer şehirler gibi finans merkezi Frankfurt'ta da daha fazla iş olabileceğini dile getirdi.

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

İngiltere'nin AB'den ayrılış sürecine ve yapılan görüşmelere de değinen Merkel, şunları söyledi: "İngiltere ile Avrupa Birliği'nden ayrılışı konusunda bir anlaşmaya varma hedefimiz var. Tabii ki bu hedefe, Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin Avrupa Birliği üyesi ülkeyle aynı hak ve yükümlülüklerden yararlanamaması şartıyla ulaşılması önemli. Bu müzakerelerin başarısız olmasını istemiyoruz, ancak aynı zamanda bunu göz ardı edemeyiz. Tüm gücümüz ve yaratıcılığımızla sonuç almak için çalışacağız."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel İngiltere, Brexit Sonrası Aynı Haklara Sahip Olamayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement