İngiltere cephesinden Rusya'ya donanma cevabı: Değerlerimizi savundu - Son Dakika
Politika

İngiltere cephesinden Rusya'ya donanma cevabı: Değerlerimizi savundu

Karadeniz'de Rusya'nın uyarı atışı yaptığı İngiltere Kraliyet Donanması'na ait savaş gemisine ilişkin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan cevap geldi. Johnson, Rusya'nın Karadeniz'de uyarı atışı yaptığı İngiltere Kraliyet Donanması'na ait savaş gemisinin ülkenin değerlerini savunduğunu söyledi.

24.06.2021 17:52  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz'de önceki gün yaşanan gerginliğin yankıları sürüyor. Rusya, Kraliyet Donanması'na ait savaş gemisine uyarı ateşinde bulunmuştu. Rusya ve İngiltere arasında, Kraliyet Donanması'na ait savaş gemisine yönelik bu ateş nedeniyle kriz çıktı. İngiltere'den önceki gün yaşananlara ilişkin yorum gecikmedi.

"ÜLKE DEĞERLERİNİ SAVUNDU"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hampshire Kontluğundaki askeri kışlayı ziyareti sırasında, dün Rusya ile Karadeniz'de yaşanan gerginlik konusunda açıklamalarda bulundu. Johnson, Rusya'nın Karadeniz'de uyarı atışı yaptığı İngiltere Kraliyet Donanması'na ait HMS Defender savaş gemisinin ülkenin değerlerini savunduğunu söyledi. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin "değerlerine ve inandığı şeylere bağlı kalarak" hareket etmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Başbakan Johnson, "Buna demokrasi, insan hakları, eşitlikler, hukukun üstünlüğü ve seyrüsefer özgürlüğü de dahil" dedi.

"ULUSLARARASI SULARI KULLANMAK UYGUN"

Johnson, İngiltere'nin seyrüsefer özgürlüğü kapsamında uluslararası sularda seyrettiğini belirterek, Rusya'nın Kırım'ı ilhakını tanımadığını ifade etti. İngiltere ve Rusya ilişkilerinin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu reddeden Johnson, "İki nokta arasındaki en kısa yolu seçmek için uluslararası suları kullanmak tamamen uygun ve biz de öyle yaptık" dedi.

İngiltere cephesinden Rusya\'ya donanma cevabı: Değerlerimizi savundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İngiltere cephesinden Rusya'ya donanma cevabı: Değerlerimizi savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement