İngiltere'de Cami Yakınındaki Patlama - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Cami Yakınındaki Patlama

İngiltere\'de Cami Yakınındaki Patlama

Kanzul İman Camisi yeniden ibadete açıldı Batı Midlands polisi soruşturmasını sürdürüyor

15.07.2013 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Batı Midlands bölgesinde geçen hafta yakınında bir patlamanın meydana geldiği cami, yeniden ibadete açıldı.

AA muhabirinin Batı Midlands polisi basın bürosundan edindiği bilgiye göre, Londra'nın kuzey batısında bulunan Tipton şehrinde daha çok Pakistan asıllı Müslümanların gittiği Kanzul İman Camisi'nin sokağında geçen hafta cuma günü meydana gelen patlamanın ardından polis, caminin yeniden kullanılmasına dün akşam izin verdi.

Caminin yanı sıra, bu sokakta bulunan kilise ve kliniğin de tekrar açıldığını belirten polis, patlamaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Açıklamada, "Terör olayı olarak değerlendirilen patlamayla ilgili kapsamlı soruşturma yürütülürken, dün akşam caminin kullanılmasına izin verilmeye başlandı" denildi.

Görgü tanıklarının çok büyük bir patlama duyduklarını ve ardından etrafa saçılan moloz parçaları gördüklerini aktardıkları olayda, ölen ya da yaralanan olmamıştı.

İngiltere'de bir askerin önceki ay öldürülmesinin ardından ülkede Müslümanlara yönelik saldırıların artması dikkati çekiyor. Londra'nın kuzeyinde geçen ay başında Somalilere ait bir cami kundaklanmış, yine geçen ay Redditch şehrindeki bir caminin üzerine gamalı haç motifiyle birlikte ırkçı ifadeler içeren duvar yazısı yazılmış, Batı Midlands bölgesinde de bir caminin yakınında şüpheli paket bulunmuştu.

İngiltere'de Müslümanlara ve Müslümanlığın yayılmasına karşı çıkan aşırı sağcı "English Defence League" (İngiliz Savunma Ligi) adlı grup, İngiliz asker Lee Rigby'nin Woolwich'de öldürülmesinin ardından ülke genelindeki protestolarını artırdı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Cami Yakınındaki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement