İngiltere'de Covid-19 sonrası ilk "şenlik ateşi" kutlamaları - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Covid-19 sonrası ilk "şenlik ateşi" kutlamaları

- İngiltere'de Covid-19 sonrası ilk "şenlik ateşi" kutlamaları İngiltere'de "Bonfire Night" olarak bilinen 400 yıllık geleneksel şenlik ateşi kutlamaları, korona virüs (Covid-19) pandemisinden bu yana ilk kez yeniden gerçekleşti.

06.11.2021 01:15  Güncelleme: 01:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İngiltere'de Covid-19 sonrası ilk "şenlik ateşi" kutlamaları

MANCHESTER - İngiltere'de "Bonfire Night" olarak bilinen 400 yıllık geleneksel şenlik ateşi kutlamaları, korona virüs (Covid-19) pandemisinden bu yana ilk kez yeniden gerçekleşti.

İngiltere'de korona virüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz yıl boyunca iptal edilen büyük çaplı etkinlikler yeniden düzenlenmeye başladı. "Bonfire Night" olarak bilinen 400 yıllık geleneksel şenlik, pandemi sonrası ilk kez bugün yeniden gerçekleşti.

İngiltere tarihinde önemli bir yeri olan geneksel Bonfire Night kutlamaları için ülkenin çeşitli yerlerinde saatlerce süren havai fişek ve ateş yakma gösterileri düzenlendi. Gösteriler ülkenin çeşitli yerlerinde yerel saat ile 18: 00 civarında başlayarak gece yarısına kadar sürdü.

Şenlik Ateşi kutlamaları (Bonfire Night) İngiltere'de 1605 yılından beri her 5 Kasım gecesi İngiltere Kraliyeti ve Parlamentosu'nun terör saldırısından kurtuluşunu kutlamak için düzenleniyor. Her yıl İngiltere halkı, ülkenin dört bir yanındaki halka açık parklarda havai fişek gösterilerini ve şenlik ateşlerini seyretmek için toplanıyor.

1605'te İngiltere'de bir grup Roma Katolik aktivistinin dönemin hükümdarı olan Kral I. James'e İngiltere Parlamentosu'nda suikast düzenleme ve Westminster Sarayı'nı bombalama planlarının başarısız olması sonucunda, İngiltere halkı 5 Kasım gecesini şenlik ateşi yakarak kutlamaya başladı.

İngiltere halkı geleneksel kutlamalarda, suikast girişiminde bulunan grubun bomba uzmanı olarak bilinen Guy Fawkes adlı kişinin kuklasını da ateşte yakıyor.

İngiltere\'de Covid-19 sonrası ilk "şenlik ateşi" kutlamaları
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Covid-19 sonrası ilk 'şenlik ateşi' kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement