İngiltere'de Cumhuriyet Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

İngiltere\'de Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Dha DIŞ HABER - İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan: "Kardeş partimiz CHP'nin pazar günkü seçimlerden güçlenerek çıkacağını umut ediyorum" İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu'nun (İTDF) cuma akşamı Kuzey Londra'da Türklerin yoğun yaşadığı Wood Green'deki Grand Palace Banqueting Suite'de düzenlediği Cumhuriyet Balosu'nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. Kuruluş Yıldönümü kutlanırken Türkiye'den davetli gelen gazeteci Ümit Zileli ve İngiliz milletvekili Joan Ryan Pazar gününden sonra Türkiye'ye demokrasinin gelmesini dileyen konuşmalar yaptılar.

31.10.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER -

İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan: "Kardeş partimiz CHP'nin pazar günkü seçimlerden güçlenerek çıkacağını umut ediyorum"

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu'nun (İTDF) cuma akşamı Kuzey Londra'da Türklerin yoğun yaşadığı Wood Green'deki Grand Palace Banqueting Suite'de düzenlediği Cumhuriyet Balosu'nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. Kuruluş Yıldönümü kutlanırken Türkiye'den davetli gelen gazeteci Ümit Zileli ve İngiliz milletvekili Joan Ryan Pazar gününden sonra Türkiye'ye demokrasinin gelmesini dileyen konuşmalar yaptılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla saat 20: 00 sıralarında başlayan baloya 400'ün üstünde katılım olduğu öğrenildi.

Baloya TC Londra Büyükelçiliği ve Başkonsolosluk yetkilileri, KKTC Temsilcilik görevlileri, Türk ve İngiliz politikacılar, işadamları, sivil toplum kuruluşları ile 20 kadar basın mensubu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İTDF ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Jale Özer, Cumhuriyetin 92. yılını onur ve sevinçle kutladıklarını vurgularken Türkiye'deki iktidarı eleştirdi. Özer, "Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıl önceki gibi aynı heyecan, sevinç ve onurla kutluyoruz. Bu hepimizin olan ve de hepimizin olmaya devam edecek olan bayramımız kutlu olsun. Modern ve insanca yaşamımızın kaynakları olan Cumhuriyet; Parlamenter demokrasi, seçme-seçilme hakkı, modern hukuk,medeni kanun, kadın hakları, Latin Alfabesi, laiklik ve bilimsel eğitim, modern kıyafet, özgürlükler, hakiki mürşidimiz olan bilim ve fen..., modern kültür, emek gücünün değerlendirilmesi, sendikal haklar, örgütlenme hakları gibi sayıları bitmez bu nice güzelliklerdir ki hepimizi dil, din, ırk ve mezhep farkı gözetmeden, eşit insan hakları vererek laik Türkiye Cumhuriyetinin çatısında birleştirmiştir.. ve bu çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu da Mustafa Kemal Atatürk'tür" diye konuştu.

İngiliz İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan konuşmasında pazar günü Türkiye'de demokrasinin kazanmasını umut ettiğini ve Türkiye'nin AB'ye girmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyerek, "Ben anayasaya çok değer veren bir politikacıyım. Laik bir ülke olan Türkiye'de pazar günü çok önemli bir gün. Seçimleri ben de sizle birlikte izleyeceğim. CHP kardeş partim olduğu için onların kazanmasını arzu ediyorum. HDP'nin de sorunları atlatması gerekir.

Türkiye'ye çoğulcu demokrasi iyi gelir. Parlamentoya devrimci kişilerin seçilmesini destekliyorum ve her zaman Türkiye'nin AB'ye girmesi için mücadele ettim ve bundan sonra da edeceğim. İngiltere'deki Türklere katkım her zaman olacaktır. Benim seçim kampanyam sırasında bana büyük destek veren Jale Özer, Ali Tekin Atalar ve İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Yaptıklarını hiç unutmayacağım. Kemal Atatürk'ün demokrasi için yaptığı mücadeleyi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Konuk gazeteci Ümit Zileli de AKP'yi eleştiren bir konuşma yaptı. Balonun sonunda Joan Ryan, piyanist Lara Ömeroğlu, KKTC Konsolosu Dilşad Şenol, gazeteci Ümit Zileli'ye birer plaket verildi. Son ödülü Federasyon Asbaşkanı Ali Tekin Atalar, kısa bir konuşma yapıp topluma büyük hizmet veren başkan Jale Sözer'e takdim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Balodan genel görüntüler

Konuşmalar

Detaylar - Nda

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Cumhuriyet Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement