İngiltere'de pandemi kurallarını ihlal eden Başbakan Johnson'ın soruşturmaya tabi tutulması için oylama yapılacak - Son Dakika
Dünya
BBC

İngiltere'de pandemi kurallarını ihlal eden Başbakan Johnson'ın soruşturmaya tabi tutulması için oylama yapılacak

İngiltere\'de pandemi kurallarını ihlal eden Başbakan Johnson\'ın soruşturmaya tabi tutulması için oylama yapılacak

İngiltere'de pandemi kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle muhalefetin tepkisini çeken Başbakan Boris Johnson'ın parlamentoyu yanıltıp yanıltmadığına dair soruşturma yürütülmesi için oylamaya gidilecek. Yapılacak oylama sırasında Hindistan seyahatinde olacak Johnson ise, istifa etmeyeceğini ve bir sonraki genel seçimde partisinin çatısı altında yarışacağını söyledi.

21.04.2022 09:23  Güncelleme: 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de Kovid-19 önlemlerin zirve yaptığı dönemde bir partiye katılıp pandemi kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle gündemden düşmeyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson hakkında soruşturma düzenlenmesi için parlamentoda bir oylama düzenlenecek. İşçi Partisi'nin önergesiyle yapılacak oylama öncesinde hükümet, verilecek kararı ertelemeye çalışıyor.

JOHNSON: İSTİFA ETMEYECEĞİM

Resmi bir ziyaret için Hindistan'a seyahat eden Johnson oylamayı kaçıracak. Hindistan'ın Gucarat eyaletine giderken uçakta gazetecilere konuşan Başbakan, istifa etmeyeceğini ve partisini bir sonraki genel seçime götürmeyi planladığını söyledi.

Johnson, "Bence yapabileceğimiz en iyi şey, seçmenlerin hayatlarını gerçekten değiştiren ve iyileştiren şeylere odaklanmak ve siyasiler hakkında konuşmayı bırakmak" dedi.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Johnson, eşi Carrie Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak ile birlikte 2020 yılının Haziran ayında Başbakanlık Konutu'nda kendisi için organize edilen doğum günü partisine katıldığı ve bu nedenle Covid-19 pandemisinde uygulanan karantina kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle polis tarafından para cezasına çarptırıldı.

Johnson daha önce milletvekillerine yaptığı açıklamada Başbakanlık Konutu'nda hiçbir Covid kuralının çiğnenmediğini söylemişti. Muhalefet partileri ise Johnson'ı parlamentoyu yanlış yönlendirmekle suçlamıştı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya İngiltere'de pandemi kurallarını ihlal eden Başbakan Johnson'ın soruşturmaya tabi tutulması için oylama yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement