İngiltere'de İklim Aktivistleri 10'uncu Defa Toplandı - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de İklim Aktivistleri 10'uncu Defa Toplandı

İngiltere tarihinin en büyük iklim protestosunun 10'uncu gün eylemleri başkent Londra'nın Hyde Park çevresinde düzenlendi.

26.04.2019 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere tarihinin en büyük iklim protestosunun 10'uncu gün eylemleri başkent Londra'nın Hyde Park çevresinde düzenlendi.

Birleşmiş Milletler'e göre Dünya ikliminin bir daha düzelemeyecek hale gelmesine 11 yıl kala, sivil gösteriler birçok ülkede devam ediyor. İngiltere tarihinin en büyük iklim protestosu 10'uncu gününü tamamladı. Londra'nın en büyük parkı olan Hyde Park çevresinde toplanan kalabalık farkındalık eylemleri gerçekleştirdi. Başkent Londra Metropolitan polisine göre geçen hafta Pazartesi günü başlayan eylemde bugüne kadar bin 65 kişi gözaltına alınırken 53 kişi tutuklandı.

Marble Arch meydanında başlatılan kampa her geçen gün çok sayıda kişi katılırken, Londra polisi eylemlerin devam ettiği bölgelerde geniş güvenlik önlemleri aldı. Binlerce kişinin bir araya gelerek eylemler gerçekleştirdiği iklim protestolarına dünyanın birçok farklı ülkesinden katılımcılar destek vermek için Londra'ya geldi. Almanya'dan Londra'ya gelerek eylemlere katılan bir aktivist ise yaptığı açıklamada, "Eylemlere 2'nci gününde Almanya'dan Londra'ya gelerek katıldım. Marble Arch'ta düzenlenen eylemler gerçekten muhteşem" dedi. Dünya ikliminin tamamen zarar görmesine çok az kaldığına dikkat çeken bir protestocu, "İçinde bulunduğumuz gezegen ölmeye başladı. Birçok kişi bu yüzden acı çekiyor. İnsanlar bununla mücadele ediyor. Bizim de şu anda bir şeyler yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Eylemcilerden Türkiye'ye mesaj

Eylemlerin oldukça hareketli yaşandığı Londra sokaklarında iklim değişikliğine karşı politikacıları sağduyuya davet eden bir eylemci Türkiye'ye mesaj yolladı. Eylemci, İHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, "Türkiye ile bir bağlantım var. Çünkü aynı gezegende yaşıyorum. Kesinlikle birbirimizle bağlantılı bir durumdayız. Bugün burada insanlar birbirleriyle olan bağlantılarını kutluyorlar, içinde bulunduğumuz gezegene sahip çıkmaya çalışıyor. Dünya üzerindeki bütün insanlar, yapılan konuşmalar bizleri bugün buraya kadar getirdi. Geçmişte yaşanan olaylar, yapılan hatalar bizleri bugün burada buluşturdu. Türkiye'de bulunan insanlardan isteğim ise bu yaşanan değişikliğe onların da ses çıkartmasını ve içlerinden geldiği şekilde tepkilerini dile getirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İngiltere'de İklim Aktivistleri 10'uncu Defa Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement