İngiltere'de soğuk algınlığı ve ilaç alarmı - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de soğuk algınlığı ve ilaç alarmı

Şehir merkezinden detaylar Eczane raflarından detay Bağımsız Eczacılar Birliği Başkanı Leyla Hannabeck ile röportaj İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi NHS kayıtları, grip vakalarının ülkede %50 oranında arttığını ortaya koyuyor.

22.01.2023 10:19  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir merkezinden detaylar

Eczane raflarından detay

Bağımsız Eczacılar Birliği Başkanı Leyla Hannabeck ile röportaj İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi NHS kayıtları, grip vakalarının ülkede %50 oranında arttığını ortaya koyuyor. Ulusal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre Noel ile Yeni Yıl arasında yaklaşık 2.9 milyon İngiliz 'kovid'e yakalandı.

İlaç tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar yüzünden şimdi de ağrı kesici sıkıntısı kapıda. Hükümet her ne kadar bu sorunu inkar etse de Bağımsız Eczacılar Birliği Başkanı Leyla Hannabeck özellikle çocuklar için kullanılan ilaçlarda yaşanacak sıkıntılar konusunda uyarıda bulundu.

İngiliz basınına açıklamada bulunan Leyla Hannabeck, çocuklar için en çok kullanılan ilaç olan Calpol dahil sıvı parasetamoller, öksürük ilaçları, bazı antibiyotikler ve soğuk algınlığı ilaçlarında tedarik sıkıntılarının kapıda olduğu konusunda endişelerini dile getirdi.

Başta hemşireler ve ambulans çalışanlarının grevleri ile başlayan endişe ilaç tedarik sorunu ile had safhaya çıktı. Çocuklar için ağrıkesici ve ateş düşürücü ilaçların kış aylarında ve okulların açık olduğu bir dönemde hayati önem taşıdığını söyleyen uzmanlar hükümeti acil önlem almaya davet etti.

İngiltere\'de soğuk algınlığı ve ilaç alarmı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de soğuk algınlığı ve ilaç alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement