İngiltere'de Woolwich Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Woolwich Cinayeti Davası

İngiltere\'de Woolwich Cinayeti Davası

Zanlı Adebolajo: "Birine yaklaşarak onu öldürmekten çok az zevk alıyorum" Adebolajo duruşmada İngilizleri Müslümanlara ayrımcılık yapmakla suçladı

04.12.2013 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de Lee Rigby adlı askerin öldürülmesiyle ilgili devam eden davada zanlılardan Michael Adebolajo, "birine yaklaşarak onu öldürmekten çok az zevk aldığını" söyledi.

28 yaşındaki Adebolajo'nun polis ifadesinin videosu, Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada jüriye gösterildi.

Yaklaşık 40 dakika boyunca durmadan polisle konuşan Adebolajo, İngiltere'de doğduğunu, büyüdüğünü ve eğitim aldığını, kendisine "İngiliz" denilmesinden utanmadığını ifade etti. "Ancak İngiliz olmak şimdi cinayet, tecavüz ve yağmalama gibi sözcüklerle birlikte anılıyor" diyen Adebolajo, "Müslümanlar ile İngiliz halkı arasında bir savaş bulunduğunu ve kendisinin Allah'ın askeri olduğunu" söyledi.

İngilizleri, Müslümanlara ayrımcılık yapmakla suçlayan Adebolajo, mahkemede gösterilen videoda, "birine yaklaşarak onu öldürmekten çok az zevk aldığını" ifade etti.

Jüriye bugünkü duruşmada ayrıca, zanlıların asker Rigby'e çarptıkları aracın fotoğrafı ile olay yerinde bulunan bıçak, satır ve Rigby'nin taşıdığı sırt çantasının fotoğrafları gösterildi.

25 yaşındaki İngiliz asker Lee Rigby, Londra'nın güney doğusunda bulunan Woolwich semtinde 22 Mayıs'ta gün ortasında bıçaklanarak öldürülmüştü. İngiliz hükümeti olayı "terör saldırısı" olarak nitelemişti. Olayla ilgili zanlılar 28 yaşındaki Michael Adebolajo ile 22 yaşındaki Michael Adebowale tutuklanmıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Woolwich Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement