İngiltere'de Yeni Kabine Şekillenmeye Başlandı - Son Dakika
Dünya

İngiltere'de Yeni Kabine Şekillenmeye Başlandı

David Cameron, 23 Haziran’da Birleşik Krallık’ta yapılan referandumun “AB’den ayrılma” kararı ile sonuçlanmasının ardından istifa edeceğini açıklamıştı.

14.07.2016 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

David Cameron, 23 Haziran'da Birleşik Krallık'ta yapılan referandumun "AB'den ayrılma" kararı ile sonuçlanmasının ardından istifa edeceğini açıklamıştı. Dün parlamentoda başbakan olarak son kez soruları yanıtladıktan sonra istifasını resmi olarak Kraliçe II. Elizabeth'e sunan Cameron, görevini Theresa May'a devretti. Göreve resmen başlayan Theresa May başbakanlığındaki yeni kabine de görev alacak bazı isimler açıklandı. May'in yeni kabine oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni kabinede görev alacak bazı isimler

Yeni kabinede İngiltere Dışişleri Bakanlığı görevine eski Londra Belediye Başkanı Türk kökenli Boris Johnson getirildi. Brexit kampanyalarının savunucularından olan 52 yaşındaki Johnson, ilk kez kabinede yer aldı. Maliye Bakanlığı görevine, 2014-2016 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Philip Hammond getirildi. 60 yaşındaki Hammond, ülkenin AB'de kalması gerektiğini savunuyordu. İçişleri Bakanlığı görevini ise artık AB'de kalınması gerektiğini savunan Amber Rudd yürütecek. Savunma Bakanı ise AB'de kalınması gerektiğini savunan 64 yaşındaki Michael Fallon oldu.

Yeni kabinede Brexit çalışmalarını sürdürmek üzere de bir bakanlık oluşturuldu ve bu göreve ise David Davis getirildi. Referandum sürecinde AB'den ayrılma yönünde görüş bildiren Davis, parlamentoya ilk kez 1987 yılında girdi. AB'den ayrılma savunucularından olan Liam Fox ise, Ulusal Ticaret Bakanlığı görevini yürütecek. 54 yaşındaki Fox, 2010 yılında Savunma Bakanlığı görevini de yürütmüştü.

Cameron döneminde Maliye Bakanı olan Goerge Osborne ise kabine dışında kalan isim oldu. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İngiltere'de Yeni Kabine Şekillenmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Baltimore Köprüsü'nün çökmesi Simpsonlar'ın tahmini mi?
    13:14 Baltimore Köprüsü'nün çökmesi Simpsonlar'ın tahmini mi?

    ABD'deki Baltimore Köprüsü, dev bir kargo gemisinin çarpması sonucu çöktü. Sosyal medya kullanıcıları, bu olayın Simpsonlar'ın bir bölümünde tahmin edildiğini iddia etti. Ancak uzmanlar, çizgi filmin bahsedilen bölümünde başka bir köprünün yıkıldığını belirtti. Köprü çökmesi sonucunda birçok araç nehire düşerken, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Eskişehir'deki Lise Öğrencileri Filistin ve Gazze'ye Bağış Yaptı
    12:17 Eskişehir'deki Lise Öğrencileri Filistin ve Gazze'ye Bağış Yaptı

    Eskişehir'de bulunan Fahri Keskin Fen Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı hayır çarşısından elde ettikleri 17 bin TL'lik kazançlarını Filistin ve Gazze'ye bağışladı. Bu örnek davranışlarından dolayı öğrencilere ve rehber öğretmen Derya Nur Çakır'a teşekkür edildi.


Advertisement