İngiltere'deki Türk Gazetecilerden Yeni Yıl Yemeği (2) (Yeniden) - Son Dakika
Güncel

İngiltere'deki Türk Gazetecilerden Yeni Yıl Yemeği (2) (Yeniden)

İngiltere\'deki Türk Gazetecilerden Yeni Yıl Yemeği (2) (Yeniden)

Kaynağından yapılan soyisim düzeltmesi nedeniyle haberi yeniden veriyoruz.

29.12.2013 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynağından yapılan soyisim düzeltmesi nedeniyle haberi yeniden veriyoruz.

----------------------------------

İNGİLTERE'nin en saygın Türk medya kurumu Britanya Türk Gazeteciler Birliği (BTGB) meslektaş ve dostlarıyla yeni yıla girmeden önce bir araya geldi.

Islington'da yöneticiliğini bir Türk işadamının yaptığı 'La Vita E Bella Pasta Pizzeria Grill' adlı İtalyan restoranında sıcak bir sohbet ortamında düzenlenen gecenin açılışında BTGB Başkanı Kemal Erdemol konuşma yaptı. Restoran sahibi Mehmet Kocakerim ve eşi Kristina Kocakerim'in elleriyle servis yaptığı gecede konuşan Erdemol gazetecileri göreve çağırdığını ifade etti.

Gazeteci Mihrişah Safa, Nevsal Elevli, avukat Aynur Gökyıldız ve Mine Zabcı tarafından organize edilen yeni yıl yemeğine yaklaşık 40 davetli katıldı. Gecede konuşan, Erdemol, gazetecilerin sorunlarına dikkat çekerek kendilerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

"ÇOK SAYIDA MESLEKTAŞLARIMIZI YİTİRDİK"

Katılımcılar arasında sivil toplum kuruluşları ve bazı işadamlarının da yer aldığı gecede Erdemol, şunları söyledi:

"Kurumumuz, el ele, gönül gönüle verilerek daha da güzelleşiyor. Ben tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle yan yana olmaktan onur duyuyorum. Ülkemizde ve dünyada birçok sorun var. Bu sorunların aktarılmasında gazetecilere herkesten çok görev düşmekte. Ama bunu yaparken sayısız zorlukla engelle, saldırıyla karşılaşmakta. Başta Suriye olmak üzere dünyanın dünyanın birçok bölgesinde maalefsef çok sayıda meslektaşımızı yitirdik. Türkiye'de de mesleki açıdan zorkluklarımız var. Yine yeni bir yıl var kapımızda. 2014'de yerini hem meslektaşlarımın hem tüm insanlık için barış ve mutluluk alsın. Tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınız kutlu olsun."

Akdeniz'in tüm zenginliklerini harmanlayarak yansıtan İtalyan mutfağının lezzetli yemeklerinin yenildiği gecede, ince belli kırmızı çizgili bardaklarda içilen Türk çayı eşliğinde sohbet edildi. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere'deki Türk Gazetecilerden Yeni Yıl Yemeği (2) (Yeniden) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement