İngiltere'den Suudilere Kaşıkçı Krizi İçin Tehdit Gibi Sözler: İddialar Doğruysa Ona Göre Karar Alırız - Son Dakika
Güncel

İngiltere'den Suudilere Kaşıkçı Krizi İçin Tehdit Gibi Sözler: İddialar Doğruysa Ona Göre Karar Alırız

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa bu konuda oldukça net olup ona göre kararlar alırız" dedi.

19.10.2018 11:09  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha çıkamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili konuştu. Hunt, ''Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa, ona göre kararlar alırız" dedi.

"BU KONUDA NET OLUP ONA GÖRE KARARLAR ALIRIZ"

Kaşıkçı'nın başına gelenlerle ilgili konuşulan iddiaların bile kabul edilebilir bir seviyede olmadığını belirten Hunt, "Kaşıkçı'yla ilgili öne sürülen iddialar çok ciddi. Suudi Arabistan'la stratejik bir ortaklığımız var ancak eğer iddialar doğruysa bunlar bizim değerlerimize aykırı. Bu konuda oldukça net olup ona göre kararlar alırız" dedi.

İngiltere'den Suudilere Kaşıkçı Krizi İçin Tehdit Gibi Sözler: İddialar Doğruysa Ona Göre Karar Alırız
İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt

FRANSA KONFERANSA GİTMEYECEK

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, gelecek hafta Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenecek olan 'yatırım' konulu konferansa katılmayacağını açıklamış, bu kararın alınmasında Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğundan kaybolan Cemal Kaşıkçı olayı etkili olduğu ifade edilmişti.

Le Maire, "Hayır, gelecek hafta Riyad'a gitmeyeceğim. Bu durumda doğru olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere'den Suudilere Kaşıkçı Krizi İçin Tehdit Gibi Sözler: İddialar Doğruysa Ona Göre Karar Alırız
Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire

ALMANYA DA AYNI KARARI ALMIŞTI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyareti ertelediğini açıklamıştı. Maas, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda kaybolmasına açıklık getirilene kadar Suudi Arabistan'a yapacağı ziyareti ertelediğini duyurmuştu.

İngiltere'den Suudilere Kaşıkçı Krizi İçin Tehdit Gibi Sözler: İddialar Doğruysa Ona Göre Karar Alırız
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas

NE OLMUŞTU?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra sırra kadem bastı. Kaşıkçı'nın öldürülüp öldürülmediğine dair kesin bir bilgi olmasada öldürüldüğüne dair birçok iddia var. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer çok büyük bir mucize olmazsa Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul ediyorum. Bu bilgi, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor." dedi.

İngiltere'den Suudilere Kaşıkçı Krizi İçin Tehdit Gibi Sözler: İddialar Doğruysa Ona Göre Karar Alırız
Cemal Kaşıkçı
İngiltere\'den Suudilere Kaşıkçı Krizi İçin Tehdit Gibi Sözler: İddialar Doğruysa Ona Göre Karar Alırız

Son Dakika Güncel İngiltere'den Suudilere Kaşıkçı Krizi İçin Tehdit Gibi Sözler: İddialar Doğruysa Ona Göre Karar Alırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement