İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad Bir Süre Daha Yerinde Kalacak - Son Dakika
Güncel

İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad Bir Süre Daha Yerinde Kalacak

İngiltere Dışişleri Bakanı, Suriye'de Beşar Esad'ın Rusya'nın desteği ile bir süre daha iktidarda kalacağını ancak ilerleyen zamanlarda Esad'ın gitmesi gerektiğini söyledi.

03.01.2019 18:03  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Rusya'nın desteği ile bir süre daha iktidarda kalacağını ancak ülkede kalıcı barışa ulaşılması için Esad'ın gitmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad Bir Süre Daha Yerinde Kalacak
İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt,

İNGİLTERE'DEN "ESAD GİTMELİ" MESAJI

Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suriye'de kalıcı barışın sağlanması için Devlet Başkanı Beşar Esad'ın gitmesi gerektiğini ancak bunun yakın bir vadede gerçekleşmesini beklemediklerini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad Bir Süre Daha Yerinde Kalacak
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad

"BİR SÜRE DAHA YERİNDE KALACAK"

Hunt, " Britanya'nın uzun zamandır Suriye ile ilgili duruşu, ülkede (Esad liderliğindeki) rejim bulunduğu sürece kalıcı barış sağlanamayacağı yönünde. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki kendisinin bir süre daha yerinde kalacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Hunt, Suriye'de sekiz yıldır süren iç savaşta Esad'ın Rusya'nın kendisine verdiği destek sayesinde koltuğunu koruduğunu belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad Bir Süre Daha Yerinde Kalacak

Son Dakika Güncel İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad Bir Süre Daha Yerinde Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement