İngiltere Hükümeti Sözcüsü, çevre farkındalığı için Hazreti Ebu Bekir'in sözlerini kullandı - Son Dakika
Güncel

İngiltere Hükümeti Sözcüsü, çevre farkındalığı için Hazreti Ebu Bekir'in sözlerini kullandı

İngiltere Hükümeti Sözcüsü, çevre farkındalığı için Hazreti Ebu Bekir\'in sözlerini kullandı

İngiltere Hükümeti Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Rosie Dyas, ülkesinin ev sahipliği yapacağı uluslararası iklim değişikliği konferansı için Hazreti Ebubekir'in ekolojik farkındalık içeren sözlerini hatırlattı.

02.11.2020 17:19  Güncelleme: 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Hükümeti Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Rosie Dyas, ülkesinin ev sahipliği yapacağı uluslararası iklim değişikliği konferansı için Hazreti Ebubekir'in ekolojik farkındalık içeren sözlerini hatırlattı.

Dyas, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı Arapça gönderide, ülkesinin gelecek yıl ev sahipliği yapacağı 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nı, Hazreti Ebu Bekir'in sözleriyle duyurdu.

İngiltere Hükümet Sözcüsü paylaşımında, "Hazreti Ebu Bekir'in (r.a) söylediği gibi; 'Meyve veren ağaçları kesme, ihtiyarları öldürme, koyun ve develeri sadece yemek için kes, hurma ağaçlarını yakma veya suya boğma.' Bugün, Birleşik Krallık'ta gerçekleşecek 26. BM İklim Değişikliği Konferansı için geri sayım başladı. İklim değişikliğiyle hep beraber mücadele edelim." ifadelerini kullandı.

Söz konusu mesaj, Arap dünyasındaki sosyal medya kullancılarının da ilgisini çekti ve çok sayıda etkileşim aldı.

Arap aktivist Ahmed Mehrez, "Hazreti Ebubekir'in yukarıdaki sözlerinin savaşa giden İslam ordusuna yönelik olduğuna dikkatinizi çekerim. Bir de savaşın olmadığı dönemdeki durumu siz düşünün." yorumunu yaptı.

Abla Mazouzi de Hazreti Ebubekir'in bahsi geçen sözlerine işaret ederek, "İslam dini her şeye önem vermiştir, cansıza bile." paylaşımında bulundu.

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı Hasan al-Hamada da "Gerçek şu ki, Cumhurbaşkanı (Emmanuel) Macron'un sahip olmadığı hikmete sahipsiniz." ifadeleriyle görüşünü paylaştı.

Hazreti Muhammed'e en yakın sahabelerden ve ilk halife Hazreti Ebu Bekir'in bu sözleri, Suriye'ye giden askerlere yaptığı konuşmasında söylediği rivayet ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Hükümeti Sözcüsü, çevre farkındalığı için Hazreti Ebu Bekir'in sözlerini kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement