İngiltere İlk Kez Penaltılarda Turladı - Son Dakika
Spor

İngiltere İlk Kez Penaltılarda Turladı

İngiltere İlk Kez Penaltılarda Turladı

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1'lik eşitlikle sona eren maçta İngiltere, Kolombiya'ya penaltılarda 4-3 üstünlük kurarak çeyrek finale yükseldi.

06.07.2018 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeyrek finale yükselen son ekip olan İngiltere, bu turda İsveç ile eşleşti. Mücadele, 7 Temmuz Cumartesi günü Samara Arena'da oynanacak.

16. dakikada İngiltere gole yaklaştı. Lingard, sağ kanattan bindiren Trippier'ın önüne topu gönderdi. Trippier son çizgiye inmeden arka direğe ortasını yaparken, Harry Kane'in kafa vuruşunda top üst ağlarda kaldı.

54. dakikada kullanılan korner esnasında Harry Kane, Carlos Sanchez ile ceza sahası içinde girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı ve hakem Mark Geiger penaltı noktasını gösterdi. 57'nci dakikada penaltıyı kullanan Kane, topu filelere gönderdi: 0-1

63. dakikada İngiltere ikinci gole yaklaştı. Henderson'ın, Kolombiya ceza sahası dışından arka direğe yaptığı ortada Dele Alli, altıpas içinde kafayı vurdu. Top az farkla üstten auta gitti.

81. dakikada Kolombiya beraberliği yakalama şansını kullanamadı. Hızlı gelişen atakta Bacca, soldan bindiren Cuadrado'nun önüne topu bıraktı. Cuadrado'nun ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan çektiği sert şutta top üstten auta çıktı.

90+2. dakikada Uribe yaklaşık 30 metreden önünde seken topa çok sert vurdu. Kaleci Pickford son anda meşin yuvarlağı köşeden kornere çeldi.

90+3. dakikada Kolombiya beraberliği yakaladı. Sol taraftan Cuadrado'nun kullandığı kornerde, penaltı noktası üzerinde Mina kafayı vurdu. Yerden de seken top, köşeden ağlarla buluştu: 1-1

Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan müsabakada uzatmalara gidildi.

112. dakikada İngiltere etkili geldi. Henderson'un pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Danny Rose, sol çaprazdan yerden sert vururken, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Mücadelede uzatma bölümü de 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük kuran İngiltere, adını çeyrek finale yazdırdı.

İngiltere adına penaltıları kullanan Harry Kane, Rashford, Trippier ve Dier atışlarını gole çevirirken, Henderson penaltı atışında golü bulamadı.

Kolombiya'da ise Falcao, Cuadrado ve Muriel penaltılarda fileleri havalandırırken, Uribe ve Bacca penaltı atışından faydalanamadı.

İngiltere penaltılarda ilk kez güldü

İngiltere Milli Takımı, Dünya Kupası'nda ilk kez penaltı atışlarına giden bir maçtan galibiyetle ayrıldı.

Dünya Kupası'nı bir kez müzesine götüren ancak organizasyon tarihinde penaltılarda başarılı olamayan İngiltere, şanssızlığını Kolombiya karşısında yendi.

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta Kolombiya'ya penaltı atışlarında 4-3 üstünlük kuran İngiltere, adını çeyrek finale yazdırdı.

Dünya Kupası tarihinde daha önce üç maçı penaltılara giden İngiltere, tamamında sahadan yenilgiyle ayrıldı.

1990 Dünya Kupası'nda yarı finalde Almanya ile karşılaşan İngiltere, 1-1 berabere biten maçı penaltılarda 4-3 kaybetti.

1998'de son 16 turunda 2-2 biten maçın sonucunda Arjantin'e penaltılarla 4-3 mağlup olan İngilizler, son olarak da 2006 Almanya'da çeyrek finalde 0-0 berabere biten Portekiz karşılaşmasında da penaltılarla sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İngiltere İlk Kez Penaltılarda Turladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement