İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Reddaway Kapadokya'da - Son Dakika
Yerel

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Reddaway Kapadokya'da

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden peri bacaları ile ünlü Kapadokya bölgesini gezdi.

30.09.2011 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden peri bacaları ile ünlü Kapadokya bölgesini gezdi.

Reddaway, beraberinde İngiltere'deki pek çok bilimadamının ve İngiliz hanedan üyelerinin gömüldüğü, Isaac Newton ve Charles Darwin'in mezarlarının da bulunduğu kilise olan Westminster Abbey katedralinin üst düzey yetkilisi Sir Stephen Lambort ile Kapadokya'nın tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret etti.

Kapadokya'ya 3 günlük turistik gezi kapsamında gelen Büyükelçi Reddaway, profesyonel turist rehberi eşliğinde hem daha önce geldiği Kapadokya bölgesinde ziyaret etmediği mekanları gezdi hem de İngiltere'den konuğu Sir Stephen Lambort'a bölgedeki tarihi mekanları gezdirdi.

Kapadokya gezisine, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı tarihi konakları ile bilinen Mustafapaşa beldesinden başlayan Reddaway ve beraberindeki heyet, daha sonra Avanos ilçesi sınırlarındaki Zelve ve Paşabağları ören yerini, bölgedeki bazı yer altı şehirlerini ve Göreme açık hava müzesini ziyaret etti.

Reddaway, müze ve ören yerlerinde bir İngiliz turist gibi turnikeleri kullandı, giriş bileti aldı.

-KilisELERE HAYRAN KALDI

Reddaway, Göreme açık hava müzesinde AA muhabirine, Kapadokya hakkındaki izlenimlerini anlattı. Daha önce bölgeye bir kez geldiğini anımsatan Reddaway, bu kez bölgeye ülkesinden konuğu Westminster Abbey katedralinin üst düzey yetkilisi Sir Stephen Lambort'a Kapadokya'yı gezdirmek için geldiğini dile getirdi.

Kapadokya'daki tarihi ve kayadan oyma kiliseleri hayranlıkla anlatan Reddaway, bu kiliseleri çok şaşırtıcı bulduğunu ifade etti.

Reddaway, "Bölgede çok şaşırtıcı kiliseler var. Bu kiliseler çok fantastik ve oldukça etkileyici. İki gündür Kapadokya'yı geziyorum. Ziyaretçiler için bu bölge eşsiz bir mekan. Buraya her yıl İngiltere'den çok sayıda ziyaretçi de geliyor" dedi.

Kapadokya bölgesinin korunması ile ilgili görüşleri sorulan Reddaway,

"Kapadokya bana göre tabi ki tam olarak doğru bir şekilde korunuyor. Bölgedeki kayadan oyma mekanların iyi korunduğunu görüyoruz. Burada çevrenize baktığınızda korunmasına ilişkin gayretleri görebiliyorsunuz" diye konuştu.

Reddaway ve beraberindeki heyet yarın Kapadokya'dan ayrılacak.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Reddaway Kapadokya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement