İngiltere - Panama (Canlı) - Son Dakika
Spor

İngiltere - Panama (Canlı)

İngiltere - Panama (Canlı)

2018 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda ilk maçını son nefeste kazanan İngiltere, Panama ile tarihinde ilk kez karşılaşıyor... Ada temsilcisi maçı kazandığı takdirde ikinci tur vizesini cebine koyacak.

24.06.2018 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA  Dünya Kupası'nda İngiltere ile Panama, G Grubu mücadelesinde kozlarını paylaşıyor...
Nizhny Novgorod Stadı'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı canlı olarak aktarıyoruz... İngiltere maçtan 3 puanla ayrıldığı takdirde ikinci tura yükselecek.
İNGİLTERE - PANAMA: 1-0 (İLK YARI OYNANIYOR)
GOL: 8' Stones (İngiltere)
4. dakikada Panama atağında Edgar Barcenas'ın vuruşunda top üstten auta gitti.
8. dakikada sağdan Trippier'in kullandığı köşe atışında Stones kafayı vurdu ve İngiltere'yi öne geçirdi: 1-0.
11. dakikada Panama çok yaklaştı. Sağ çaprazdan yapılan vuruş İngiltere savunmasından döndü.

İLK 11'LER:

İNGİLTERE: Pickford; Walker, Stones, Maguire; Trippier, Loftus-Cheek, Henderson, Young; Lingard, Kane, Sterling

PANAMA: Penedo; Murillo, Román Torres, Escobar, Davis; Gomez; Barcenas, Cooper, Godoy, Rodriguez; Blas Perez

İki ülke A milli futbol takımları, daha önce hazırlık maçı da dahil  olmak üzere hiç karşı karşıya gelmemişti. Gruptaki ilk maçında Tunus'u yenen İngiltere'nin 3 puanı bulunurken, Belçika'ya mağlup olan Panama henüz puanla tanışamadı.

İngiltere 64. maçında

Belçika ile grubun favorisi olarak gösterilen İngiltere, 15. Dünya  Kupası heyecanını yaşıyor.
İngilizler, 1966'da ev sahibi oldukları turnuvayı kazanarak dünya  şampiyonu unvanını elde etmişti. İngiltere, o günden sonra katıldığı 9 turnuvada  yarı finalden yukarısını göremedi.
Dünya sıralamasında 12. basamakta bulunan İngiltere, organizasyon  tarihinde çıktığı 63 maçta 27 galibiyet, 20 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Söz  konusu müsabakalarda 81 gol atan İngiltere, kalesinde 57 gol gördü.
İngiltere'nin Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu, 1986 ve  1990'daki turnuvalarda 10 kez fileleri havalandıran Gary Lineker.
Panama 2. karşılaşmasında
Tarihi bir başarı elde ederek Dünya Kupası'na ilk kez katılan Panama,  organizasyondaki 2. maçına çıkacak.
Dünya sıralamasında 55. basamakta yer alan Panama, Dünya Kupası'ndaki  ilk maçında Belçika'ya 3-0 mağlup olmuştu.
2014 yılında milli takımın başına getirilen 62 yaşındaki Kolombiyalı  Hernan Dario Gomez yönetimindeki Panama, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler  elemelerine 4. turdan başladı.
Jamaika, Kosta Rika, Haiti'nin bulunduğu B Grubu'nda yer alan Panama,  6 karşılaşma sonunda 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak 10 puanla grubu ikinci  bitirdi ve 5. tura yükseldi.
Panama, altı takımın bir grupta mücadele ettiği 5. turda, Meksika,  Kosta Rika, Honduras, ABD ve Trinidad-Tobago ile yarıştı. 10 maçtan üçer  galibiyet, mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrılan Panama, 13 puan toplayarak  grubunu 3'üncü tamamladı ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor İngiltere - Panama (Canlı) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement