Son dakika... İngiltere ve İrlanda'da Eunice Fırtınası: 1 Ölü, 1 Ağır YaralıLondra'da Acil Durum İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Son dakika... İngiltere ve İrlanda'da Eunice Fırtınası: 1 Ölü, 1 Ağır YaralıLondra'da Acil Durum İlan Edildi

Son dakika gündem haberi: - İngiltere ve İrlanda'da Eunice fırtınası: 1 ölü, 1 ağır yaralı Londra'da acil durum ilan edildi İngiltere ve İrlanda'da etkisini gösteren Eunice fırtınası nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise ağır yaralandı.

18.02.2022 21:58  Güncelleme: 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İngiltere ve İrlanda'da Eunice fırtınası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Londra'da acil durum ilan edildi

MANCHESTER - İngiltere ve İrlanda'da etkisini gösteren Eunice fırtınası nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise ağır yaralandı. Fırtına nedeniyle İngiltere'de "kırmızı alarm" verilirken tren, otobüs, feribot ve havayolu seferleri iptal edildi.

İngiltere ve İrlanda'da saatlik hızı 122 mile ulaşarak rekor kıran Eugine fırtınası büyük ölçüde hasara neden oldu. Dün geceden bu yana İrlanda'da etkisini gösteren fırtına nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği, İngiltere'de ise 1 kişinin ağır yaralandığı belirtildi. İrlanda'da şiddetli fırtınanın etkisiyle üzerine ağaç devrilerek hayatını kaybeden kişinin 60 yaşında bir belediye görevlisi olduğu açıklandı. Ayrıca İngiltere'nin güneybatısındaki Bradford-on Avon'da devrilen bir ağaca çarpan 3 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Eunice fırtınası nedeniyle İngiltere ve Birleşik Krallığa bağlı Galler'de şu ana kadar 152 binden fazla ev ve işyerinde elektrik kesintisi yaşandı. Ülke genelinde ulaşımın aksamasına neden olan Eunice fırtınası nedeniyle İngiltere'nin Cornwall gibi güneybatısındaki bazı bölgelerinde cenaze törenleri iptal edildi. Ayrıca bugün gerçekleşmesi beklenen İngiliz ligindeki bazı futbol maçları da iptal edildi. İrlanda'da ise 80 bin elektrik kesintisinin meydana geldiği açıklandı.

"Lütfen evinizde kalın"

Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan sosyal medyadan yaptığı açıklamada Londra'da bulunan vatandaşların mutlaka evlerinde olmaları gerektiğini belirterek, "Bugün itibari ile Londra genelinde kırmızı alarm ilan edildi. Eunice fırtınası hayatımıza ciddi anlamda risk oluşturabilir. Lütfen evlerinizde kalın ve acil bir durum olmadığı sürece evlerinizden dışarı çıkmayın" dedi.

Londra itfaiyesi "acil durum" ilan etti

İngiltere'nin başkenti Londra'daki itfaiye teşkilatı, Eunice fırtınası nedeniyle "acil durum" ilan etti. Londra İtfaiyesi yaptığı açıklamada, "Eunice fırtınası nedeniyle ve acil servis çağrılarındaki yoğunluk nedeniyle acil durum ilan ettik. İtfaiyeciler hala topluluklarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor" dedi.

İngiltere Meteoroloji Müdürlüğü tarafından Eugine fırtınası nedeniyle ülke genelinde "kırmızı alarm" verilirken tren, otobüs, feribot ve havayolu seferleri iptal edildi. Yetkililer fırtınanın hayati tehlikeye sebep olma risklerine karşı insanları uyararak seyahat etmemeleri gerektiğini söyledi.

Son dakika... İngiltere ve İrlanda\'da Eunice Fırtınası: 1 Ölü, 1 Ağır YaralıLondra\'da Acil Durum İlan Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son dakika... İngiltere ve İrlanda'da Eunice Fırtınası: 1 Ölü, 1 Ağır YaralıLondra'da Acil Durum İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement