"İnkar", Sıkça Rastlanılan Bir Durumdur! - Son Dakika
Sağlık

"İnkar", Sıkça Rastlanılan Bir Durumdur!

"İnkar", Sıkça Rastlanılan Bir Durumdur!

DEHB; rahatsızlığı, kişinin yaşadığı problemlerle ilgili gerçekçi yorumlar yapmasını ve kendisiyle birlikte etrafındakileri de olumsuz etkilediğini görmesini engelleyebilir.

12.04.2011 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir DEHB'liyle yaşayan birçok kişi; DEHB'yi inkar etmesi nedeniyle ona nasıl yardımcı olacağını bilemez. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Koçluk Akademisi, bu kişilere danışmanlık yaparak, DEHB'li sevdiklerine ulaşma konusunda kendilerine yardımcı oluyor.

İnkarın temelinde hem psikolojik hem de çok konuşulmayan fizyolojik bir durum olabilir. "İnkar" içinde olan yetişkin, rahatsızlık veren davranışlarının farkına varıp kendini kötü hissetse bile, çoğu zaman ne yapacağını bilemez. Genel eğilim; kendini kapatma ya da "kafasını kuma gömme" şeklindedir. İnkar içinde olan kişiye ulaşmanın ilk adımı, DEHB'nin doğasını anlamak ve rahatsızlığın DEHB'li kişide kendini nasıl ortaya koyduğunu netleştirmektir.

Profesyonel Dikkat Eksikliği Koçluğu sertifikalı, Psikoloji Yüksek Lisanslı S. Tana Alalu ve Eda Aydoğan tarafından kurulan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Koçluk Akademisi (DEHBka): çevresinde rahatsızlığı yaşayan bir kişi olduğunu düşünen ancak ne yapacağını bilemeyen kişileri DEHB konusunda bilinçlendirebilir ve yönlendirebilirler. DEHBka; çalışmalarını gerektiğinde psikologlar, psikiyatristler ve özel eğitim uzmanları ile birlikte bütünsel bir yaklaşım eşliğinde gerçekleştiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık 'İnkar', Sıkça Rastlanılan Bir Durumdur! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement