İnoksan, Yüzde 35 Büyüdü - Son Dakika
Yerel

İnoksan, Yüzde 35 Büyüdü

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, İnoksan'ın 2010'a göre yüzde 35 büyüdüğü 2011 yılında, hedeflerin yüzde 9 üzerinde bir ciro gerçekleştirdiğini bildirdi.

02.01.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, İnoksan'ın 2010'a göre yüzde 35 büyüdüğü 2011 yılında, hedeflerin yüzde 9 üzerinde bir ciro gerçekleştirdiğini bildirdi.

Varlık, yaptığı yazılı açıklamada, endüstriyel mutfağın, Türkiye'nin en genç sektörlerinden birisi sayılabileceğini ama bu sektörün dünyada 100 yıllık geçmişi olduğunu belirtti.

Son yıllarda endüstriyel mutfak sektörünün çok gelişerek uluslararası rekabet anlamında da önemli aşamalar kaydettiğini dile getiren Varlık, şunları kaydetti:

"Endüstriyel mutfak sektörünün ağırlıklı ham maddesi dışa bağımlı. Ham madde kaynağı olarak kullandığımız AISI 304 paslanmaz çelik kullanımı, 1996 yılından itibaren imzalanan Gümrük Birliği anlaşmalarıyla üretilen mutfak cihazlarında CE Marking talebinin olması, kullanılacak yardımcı malzemelerin yurt dışından ithal zorunluluğunu getirmiştir. Ekonomik krizler, istikrarsızlıklar, kur politikalarındaki olumsuz yaklaşımlar, Türkiye'de rekabet eden uluslararası firmalarla rekabetimizi güçleştirmektedir. Tüm zorluklara karşın 40 yılda alınan yol hiç azımsanmayacak, uluslararası rekabet gücünü oluşturan bir konumdadır."

İnoksan'ın büyümeye devam edeceğini vurgulayan Varlık, şöyle devam etti:

"İnoksan, 2010 yılına göre yüzde 35 büyüdüğü 2011 yılında, hedeflerin yüzde 9 üzerinde bir ciro gerçekleştirdi. İnoksan olarak 2012 yılı için ortaya koyduğumuz ana hedeflerden birisi, yurt içindeki ağımızı geliştirmek. Büyük bir gururla üzerimizde taşıdığımız ihracatçı firma kimliğimize ek olarak yurt içi piyasadaki var olan ağırlığımıza ve etkinliğimize vurgu yapacağız. Bu amaçla yurt içi bölge ağımızda yeni düzenlemelere gideceğiz. Yeni bir dağıtım kanalı olan bayilik konusunda hedeflerimiz büyük. Türkiye'nin 4 bir yanında bayilik yapılanmamız mevcut. Şu an 37 bayimiz var. Yurt dışında ise daha aktif olarak ihracatımızı yeni coğrafyalara taşımak istiyoruz."

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnoksan, Yüzde 35 Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement