İnönü'de Tarihi Gece - Son Dakika
Spor

İnönü'de Tarihi Gece

İnönü\'de Tarihi Gece

UEFA Avrupa Ligi 3.Tur rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş, İspanyol ekibi Atletico Madrid'i konuk edecek.

15.03.2012 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş, İspanyol ekibi Atletico Madrid'i konuk edecek.

Fi Yapı İnönü Stadı'nda oynanacak olan mücadeleyi İtalya Futbol Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento yönetecek. Tagliavento'nun yardımcılıklarını Massimiliano Grilli ve Gianluca Cariolato yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Christian Brighi ve Gabriele Gava'nın yapacağı karşılaşmanın, dördüncü hakemi ise Antonio Damato...

Saat 22: 05'de başlayacak ve Star TV ekranlarından yayınlanacak olan karşılaşmayı Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden takip edebilirsiniz. Dilerseniz Twitter üzerinden, #sporxcanli hashtag'i ile yorum yazarak Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden yorumlarınızın gözükmesini sağlayabilir ve bu şekilde, maçla ilgili görüşlerinizi an be an iletebilirsiniz.

MAÇIN İDDAA YORUMU İÇİN TIKLAYIN

BEŞİKTAŞ NASIL TARİH YAZAR?

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasında mücadele eden Beşiktaş, 8 Mart'da Madrid'de oynanan karşılaşmayı 3-1 kaybetmişti.

Siyah Beyazlılar'ın Atletico Madrid'i eleyebilmesi için en az 2 farklı galibiyet alması gerekirken; 2-0'lık skorda tur atlayacak, 3-1'lik skorda ise maçı uzatmalara taşıyacak olan temsilcimiz, daha gollü 2 farklı galibiyetlerde ise turnuvaya veda edecek. Her türlü 3 ve daha farklı galibiyette adını çeyrek finale yazdıracak olan Kartal, her türlü 1 farklı galibiyet, beraberlik ve yenilgide de Avrupa defterini noktalayacak.

Öte yandan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3.turunda Atletico Madrid takımını elerse tarihinde 3.kez son 8 takım arasında yer almış olacak. Beşiktaş daha önce Avrupa kupalarında 2 kez çeyrek finale kalmıştı. Beşiktaş 1986-87 sezonunda Şampiyon Kulüpler kupasında çeyrek finalde Dinamo Kiev takımına, 2002-03 sezonunda ise UEFA kupasında çeyrek finalde Lazio takımına elenmişti. Beşiktaş bu sezon tur atlarsa başka bir ilke daha imza atacak ve Ağustos ayında başladığı Avrupa serüvenini ilk kez Nisan ayına taşıyacak.

KARTAL'IN BAŞI EKSİKLERLE DERTTE

Avrupa Kupaları'ndaki son temsilcimiz olan Beşiktaş, ilk maçta 3-1 mağlup olduğu İspanyol ekibini kendi evinde mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmak istiyor.

İlk maçın devre arasında Ricardo Quaresma ve Carlos Carvalhal arasında yaşanan tartışma nedeniyle hareketli bir hafta geçiren Beşiktaş'ta, Portekizli oyuncu dışında sarı kart cezalısı Ernst de Atletico Madrid karşısında takımdaki yerlerini alamayacaklar. Bu isimlerin yanı sıra sakatlıkları bulunan Hilbert ve Tanju Kayhan ile

Ayrıca UEFA listesinde isimleri olmayan Ersan Gülüm, Burak Kaplan ve Mehmet Akyüz de maç kadrosunda yer alamayacak.

Öte yandan Atletico Madrid maçı öncesi Almeida, Sivok, Egemen, İbrahim Toraman, İsmail ve Veli sarı kart cezası sınırındalar. Bu futbolcular sarı kart görürlerse ve Beşiktaş'ın tur atlaması halinde bir sonraki mücadelede forma giyemecekler.

ARDA TURAN TAKIMA DÖNDÜ

Diğer taraftan ilk maçtaki skor avantajı ile İstanbul'a gelen Atletico Madrid'de de eksikler dikkat çekiyor.

İspanyol ekibinde ilk maçta sakatlığı nedeniyle görev yapamayan Arda Turan takımla beraber İstanbul'a gelirken; İspanyol basını Beşiktaş ile UEFA Avrupa Kupası 3. Tur rövanş maçında karşı karşıya gelecek Atletico Madrid'in Madrid'de bıraktığı sakat futbolcuların çokluğunun sonuca etki yapabileceğini yazdı.

Dün bir operasyon geçiren Antonio Lopez'in İstanbul'a getirilmezken, Diego, Tiago Mendez, Silvio Azevedo, Diego Ribas, Fran Merida da Beşiktaş karşısında görev yapamayacak. Ancak sezon başında adı siyah beyazlı ekiple anılan Pizzi son anda Beşiktaş kadrosuna dahil edildi.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ

Rüştü

İbrahim Toraman

Sivok

Egemen

İsmail

Aurelio

Necip

Veli

Fernandes

Simao

Almeida

ATLETİCO MADRİD

Courtois

Juanfran

Godin

Miranda

Filipe Luis

Assunçao

Gabi

Arda

Salvio

Adrian

Falcao

STAT: Fi-Yapı İnönü Stadı

SAAT: 22: 05

HAKEM: Paolo Tagliavento

YAYIN: Star TV & Sporx Canlı Anlatım Servisi

AVRUPA'DA 162. RANDEVU

Beşiktaş, Atletico Madrid maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 162. karşılaşmasına çıkacak. Siyah Beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 161 maçın 59'unu kazanıp, 30'unda berabere kalırken, 72'sini ise kaybetti. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri toplam 202 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 235 gol gördü.

Beşiktaş 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 11 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

ARDA İNÖNÜ STADI'NDA GALİBİYET GÖREMEDİ

Atletico Madrid takımında top koşturan Milli oyuncu Arda Turan kariyeri boyunca Beşiktaş'a karşı 9 maçta görev yaptı. Beşiktaş karşısında 9 maçta 1 gol atan 2 asist yapan Arda Turan, Fi-Yapı İnönü stadında kariyeri boyunca galibiyet yüzü görmedi.

2009-10 sezonunda kendi gol attığı maçta takımı Galatasaray ezeli rakibiyle 1-1 berabere kalırken diğer 4 maçta Beşiktaş sahadan galip ayrıldı. Arda Turan'ın Ali Sami Yen stadında oynadığı 4 derbiyi ise Galatasaray galip bitirmişti.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor İnönü'de Tarihi Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Babasına verdiği sözü tutan şehit kızı Mirayşah'ı Vali Dağlı yalnız bırakmadı
    14:45 Babasına verdiği sözü tutan şehit kızı Mirayşah'ı Vali Dağlı yalnız bırakmadı

    Çorum'da şehit babasının doğum gününü kutlamak için kabrine bıraktığı çiçekteki not ile herkesi duygulandıran 9 yaşındaki Mirayşah, katıldığı jimnastik yarışmasında dereceye girerek mansiyon ödülü kazandı. Vali Dağlı, Mirayşah'ı en heyecanlı gününde yalnız bırakmadı.

  • Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi
    14:35 Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi

    Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Alanyaspor tesisleri ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Çavuşoğlu, Böcek'in tesislerin bitirilememesi nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi ve taraftar gruplarının paylaşımlarının kendisini üzdüğünü belirtti. Ayrıca, Böcek'in tesislerin yapımını seçim sonuçlarına bağladığını ifade etti. Çavuşoğlu, Alanyaspor'un maç yaptığı stadın devlet tarafından yapıldığını ve tesislerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Böcek'in otobüs ve şoför maaşları konusundaki bilgi eksikliğini eleştirdi ve herkesin başkanı olduğunu söyledi.

  • Olaylı maçta sahaya ilk giren maskeli taraftar yurt dışından gelmiş
    14:26 Olaylı maçta sahaya ilk giren maskeli taraftar yurt dışından gelmiş

    Trabzonspor - Fenerbahçe derbisinde çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı. Sahaya ilk giren maskeli taraftarın yurt dışından geldiği ve başkasının Passolig'i ile maça girdiği belirlendi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler, olayları incelemek üzere Trabzon'a geldi. Olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

  • Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı
    14:25 Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi kapsamında Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri arasından geleceğin spor şampiyonları belirleniyor. Uzman antrenörler eşliğinde yapılan taramalar sonucunda başarılı olan öğrenciler, spor branşlarına yönlendirilecek. Program kapsamında 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilecek.

  • Çorum'da şehit babasının doğum gününü kutlayan 9 yaşındaki Mirayşah, jimnastik yarışmasında dereceye girerek mansiyon ödülü kazandı
    14:23 Çorum'da şehit babasının doğum gününü kutlayan 9 yaşındaki Mirayşah, jimnastik yarışmasında dereceye girerek mansiyon ödülü kazandı

    Çorum'da şehit babasının doğum gününü kutlamak için kabrine bıraktığı çiçekteki not ile herkesi duygulandıran 9 yaşındaki Mirayşah, katıldığı jimnastik yarışmasında dereceye girerek mansiyon ödülü kazandı. Vali Dağlı, Mirayşah'ı en heyecanlı gününde yalnız bırakmadı.

  • Attığı döner tekmeyle taraftarı yere sermişti! Batshuayi maça bakın nasıl hazırlanmış
    14:16 Attığı döner tekmeyle taraftarı yere sermişti! Batshuayi maça bakın nasıl hazırlanmış

    Trabzonspor maçında çıkan olaylarda Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Batshuayi, üzerine doğru gelen bir taraftarı döner tekme atarak yere sermişti. Batshuayi'nin maçtan önce boks yaptığı anlar ortaya çıktı.

  • Adalet Bakanı Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Açıklaması
    14:05 Adalet Bakanı Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Açıklaması

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayları değerlendirirken, "Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek, savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı?

  • Yıldırım Belediyesi Okul Sporları İlçe Şenlikleri Tamamlandı
    13:49 Yıldırım Belediyesi Okul Sporları İlçe Şenlikleri Tamamlandı

    Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri'nin ilk etabında 32 liseden 145 takımın katılımıyla bin 308 öğrenciyi bir araya getirdi. Şenliklerde basketbol, voleybol, masa tenisi, futbol, futsal, dart, satranç ve 3x3 basketbol branşlarında müsabakalar düzenlendi.

  • Galatasaray Kıyafet Hırsızlığı Davasında Mütalaa Açıklandı
    13:46 Galatasaray Kıyafet Hırsızlığı Davasında Mütalaa Açıklandı

    Galatasaray Spor Kulübünün futbolcu ve teknik heyeti için özel üretilen kıyafetlerin çalınarak internet üzerinden satıldığı iddiasıyla yargılanan 6 sanığın davasında mütalaa açıklandı. Mütalaada, çalınan ürünlerin satışa sunulduğu internet sitesi üzerinden yapılan yazışmalar sonucunda, ürünleri satışa koyan kişilerin Galatasaray Futbol Kulübü'nde çalışan sanıklar olduğu tespit edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda çalıntı ürünler ele geçirildi ve bu ürünlerin büyük bir kısmının orijinal ve piyasada bulunmayan ürünler olduğu belirlendi. Mütalaada, sanıkların zincirleme şekilde hırsızlık suçundan cezalandırılmaları talep edildi.


Advertisement