İnönü Üniversitesi'nde 10 Ocak Gazeteciler Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

İnönü Üniversitesi'nde 10 Ocak Gazeteciler Günü Etkinliği

İnönü Üniversitesi\'nde 10 Ocak Gazeteciler Günü Etkinliği

İnönü Üniversitesi’nde 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir konferans düzenlendi.

11.01.2018 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi'nde 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir konferans düzenlendi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi ile Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonunda konferans düzenlendi. İletişim fakültesi öğrencileri ve basın mensuplarına yönelik gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ahmet Kızılay, İletişim Fakültesi'ne önem verdiklerini dile getirdi. Kızılay, Halkla İlişkiler ile Gazeteciler bölümlerine öğrenci alındığını, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'ne de önümüzdeki öğretim yılında öğrenci almayı planladıklarını söyledi. Basının önemine dikkat çeken Rektör Kızılay, "Yaptığımız çalışmaları ve faaliyetleri ancak basın yoluyla kamu oyuna duyuruyoruz. Bu nedenle, basın mensuplarının yaptığı görevi önemsiyoruz ve onların 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz" dedi.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, ise günün önemini dile getirdi. Abacı, gazetecilere geniş haklar sunan 212 sayılı kanunun, 10 Ocak 1961 tarihinde çıkarıldığını anımsatarak, "O günden bu yana 10 Ocak günü Çalışan Gazeteciler Günü olarak anılmaya başlandı. Ayrıca, 2 Ocak 1961'de ise 195 sayılı kanunla da devletimizin resmi ilan ve reklamlarının adaletli olarak dağıtılması için Basın İlan Kurumu kurulmuştur" ifadelerini kullandı. asın İlan Kurumunun iki temel görevinin bulunduğunu belirten Abacı, "Bunlardan bir tanesi, kamunun ilanlarının yazılı basında yayınlanmasını ve bunların duyurulmasını sağlamak. Bir başka görevi de gazetelerin desteklenmesi ve gazetelerin ekonomik olarak daha güçlü olmasını sağlamaktır. Haliyle demokrasinin güçlenmesi anlamında basının çok ciddi bir görevi var. Demokrasiyi nasıl güçlendiriyor gazeteler? Bir kere kendi bölge halkının sesini duyuruyorlar. Ciddi anlamda dördüncü kuvvet olarak basın, her zaman köprü görevi üstlenmiştir. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü bir güç, denetim ve kontrol mekanizması olarak biliniyor basın. Bu anlamda çok önemli bir görevi ifa ediyor. Bunu daha rahat, daha özgür bir şekilde yapabilmesi için de ciddi bir ekonomik güce ihtiyaç var. Birçok gazetenin yaşaması, alanında rahat hareket edebilmesi anlamında bu önemli. Basın İlan Kurumu, aracılık hizmetiyle bunu bir nevi sağlıyor" şeklinde konuştu. Nitelikli bir gazetecilik, nitelikli bir yayın yapabilmenin önemini anlatan Abacı, "Bu ülkenin gelişmesi için, bu ülkenin kalkınması için, bu ülkenin halkının sesini dünyaya duyurulması için basına çok büyük görev düşüyor" ifadelerini kullandı. Abacı, konuşmasının sonunda, " Bugünkü etkinliğimize destek veren ve ev sahipliği yapan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi yetkilileri ile konferans veren hocalarımıza teşekkürü borç bilirim" dedi.

Açılış konuşmalarından sonra, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Şentürk Kara tarafından, "Dünden bugüne gazetecilik ve basında dijitale dönüşüm", Kişisel Gelişim Dünyası Derneği Başkanı Mehmet Sait Aytekin tarafından ise "İletişim Dili" konulu konferans verildi. Doç. Dr. Eylem Şentürk Kara, basının gelişim tarihi hakkında bilgi aktardıktan sonra, günümüzdeki internet basınından da söz etti. Sinevizyon eşliğinde sunumunu yapan Kara, "Haber artık günlük değil, anlık hale geldi. İnternet ve cep telefonlarından haberler artık anlık takip ediliyor" dedi. İnternet medyası ile birlikte artık atlatma haberin de ortadan kalktığına parmak basan Kara, mobil haberciliğin günümüzde devreye girmesiyle artık gazete satışlarının da gündün güne düştüğünü ifade etti. Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Sait Aytekin de, iletişimdeki profesyonelleşmeden söz ederek, "Her kapıyı bir anahtar açar. Bu nedenle basında çalışanlar haber alacakları kişi iyi tanıyıp ona göre habere ulaşmaları gerekir. Kendinizi geliştirin ve değişime teknolojiye ayak uydurun. Haberlerinizde suçlayan değil, çözüm arayan olunuz. Bunu haber dışında hayatınızda da uygulayınız" ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda konuşmacılara, plaket ve çiçek buketini, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Önal, Malatya valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz takdim etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnönü Üniversitesi'nde 10 Ocak Gazeteciler Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement