İnovasyonda Kadın 5. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni - Son Dakika
Ekonomi

İnovasyonda Kadın 5. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni

İnovasyonda Kadın 5. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, "Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'tan aldığım talimat üzerine, ödül alan girişimcilerimize hem kuluçkalarımızdan ücretsiz faydalanma hem de hukuki ve mali danışmanlık noktasında da ücretsiz hizmet vereceğimiz...

03.11.2020 23:19  Güncelleme: 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, "Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'tan aldığım talimat üzerine, ödül alan girişimcilerimize hem kuluçkalarımızdan ücretsiz faydalanma hem de hukuki ve mali danışmanlık noktasında da ücretsiz hizmet vereceğimiz müjdesini iletiyorum." dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından online olarak düzenlenen İnovasyonda Kadın 5. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni'nin açılışında konuşan Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu, KADEM'in kadınların girişimcilik ekosisteminde hak ettiği yeri alması ve ihtiyaç duyduğu desteklerin sağlanması hedefiyle hayata geçirdiği İnovasyonda Kadın Projesi'nin başarılı sonuçlarına şahit olduklarını belirtti.

Girişimcilerin kamp boyunca fikir, ürün, ticarileşme aşamalarında çok kapsamlı eğitimler aldığını ifade eden İbrahimcioğlu, "Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'tan aldığım talimat üzerine ödül alan girişimcilerimize hem kuluçkalarımızdan ücretsiz faydalanma hem de hukuki ve mali danışmanlık noktasında da ücretsiz hizmet vereceğimiz müjdesini iletiyorum." diye konuştu.

İbrahimcioğlu, bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı'na 300'ü aşkın başvuru alındığını, bu başvuru içerisinden kampa katılmaya hak kazanan 30 kadın girişimci olduğunu aktardı.

Milli Teknoloji Hamlesi'nin toplumun her bir ferdinin katkısı ile başarıya taşınacağının bilincinde olduklarını belirten İbrahimcioğlu, medikalden tarıma, kozmetikten biyoteknolojiye kadar geniş yelpazede başvuruların alındığı programa katılan girişimcileri kutladı.

"Kadınların istihdamını artırmak, girişimcilik ekosisteminde yer almalarını sağlamak önemli"

TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Okur ise TÜBİTAK Marmara Teknokent olarak birçok sektörde yürütülen Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile Türkiye'nin toplumsal kalkınmasına katkı sunan projelere desteklerini artırarak sürdürdüklerini belirtti.

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı'nın tüm dünyayı etkisi altına alan, sosyal hayatı tehdit eden Kovid-19 salgını sebebiyle online planlandığını ifade eden Okur, şunları kaydetti:

"Tüm proje, etkinliklerinin online yürütülmesine rağmen, kadın girişimcilerin moral ve motivasyonu sayesinde başarı ile gerçekleşmiştir. İnovasyonda Kadın Projesi, 'Bir fikrim var.' diyen kadın girişimcilere yönelik sosyal sorumluluk projesinin ötesinde ülkemizin 2023 vizyonu için stratejik bir uygulamadır. 2015 yılında başlayan ve her yıl düzenlenen İnovasyonda Kadın Projesi'ne toplam 1486 kadın girişimcimiz başvurmuş, 145 kadın girişimci değerlendirmeler sonucu eğitim kamplarına dahil edilmiş, 25 kadın girişimci destek almaya hak kazanmıştır. Kampa dahil edilen girişimci kadınlara akademisyenler tarafından girişimcilik, pazarlama, ticarileştirme ve proje geliştirme alanlarında eğitimler verilmiş, fikirlerin olgunlaşması sağlanmış ve neticesinde projelendirilmiştir."

Okur, kadınların iş hayatına ve ülke ekonomisine katkılarının göz önünde bulundurulması gereken bir gerçek olduğunu aktararak, kadınların istihdamını artırmanın, girişimcilik ekosisteminde yer almalarını sağlamanın önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Rektör Danışmanı Doç. Dr. Göknur Büke de toplumun ihtiyaç ve beklentilerindeki değişim ivmelenirken, öngörü ve bu doğrultuda inovatif çözümlerle hızlı hareket edebilme kabiliyetinin her geçen gün daha da önem kazandığını vurguladı.

5 girişimci ödüle layık görüldü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla online olarak gerçekleştirilen törende, Agon Projesi ile Aleyna Yıldız, Helimore Projesi ile Başak Demir, Biyoplastik Projesi ile Merve Atalay, Nanopartiküllü Yüzey Kaplama Malzemesi Projesi ile Tuğçe Karataş, Asist-Alois Projesi ile Feyza Sazak ödüle layık görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İnovasyonda Kadın 5. Girişimcilik Kampı Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement