İnşaatçıların Vinç Operatörü Sıkıntısı - Son Dakika
Güncel

İnşaatçıların Vinç Operatörü Sıkıntısı

İnşaatçıların Vinç Operatörü Sıkıntısı

ADANA Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yüksek maaş ödemelerine rağmen vinç ve iş makinesi operatörü bulamadıklarını, sektörün bu konuda büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

11.08.2017 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yüksek maaş ödemelerine rağmen vinç ve iş makinesi operatörü bulamadıklarını, sektörün bu konuda büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Konuyla ilgili sosyal medyada haberler yer almasının ardından kendisini çok sayıda operatörün arayarak tepki gösterildiğini anlatan Karslıoğlu, "Uçak pilotundan fazla ücret alan operatörler var" dedi.

AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, inşaat sektöründe çalışan mühendislerin 2 bin 500 ile 3 bin lira arasında maaş aldıklarını belirterek, "Ama dozer operatörleri ya da vinç operatörleri ise 15 bin liraya kadar çıkan maaşla çalışıyor" dedi. Ailelerin çocuklarını mühendis yada bir kamu kuruluşunda çalışmaları isteğiyle okuttuklarını anlatan Başkan Karsıloğlu şöyle dedi:

"Çok doğru bir yaraya parmak bastığımızı düşünüyoruz. Aileler torpil arıyor iş arıyor. Sınavlara giriyor. Biz de diyoruz ki okuyamayan çocuklarınızı bir operatörün yanına yağcı olarak başlasın ve sonuna kadar meslek sahibi olsun. Bakanlıkları bu konuda uyarıyoruz. Sektörümüzde böyle bir kanayan yara var. Operatörlük teknoloji geliştiği için bu makineler çok güvenli. Bu araçlar oldukça da konforlu. Bu araçların fiyatları 15 milyona kadar ulaşıyor. Uçak pilotundan fazla alan operatörler var."

'HER ZAMAN İŞ VAR'

Konuyla ilgili medyada haberlerin yayınlanmasının ardından operatörlerin kendilerini arayarak tepki gösterdiğini söyleyen Karslıoğlu şöyle devam etti:

"Bu sektördeki piyasayı neden düşürmeye çalışıyorsunuz. 'Bu meslekteki kişi sayısını yükseltirsen maaşımız düşecek' diyerek tepki gösterdiler. Bu sektöre devlet büyüklerimiz el atmalı. Her ilde kurulan mühendislik mimarlık fakülteleriyle piyasa mühendis mimar doldu. Bu tarz mesleklere devlet ön ayak olmalı. Okuyamayan çocukları göndersinler yetiştirelim. Sektör tamamen anlamsız bir rekabet haline gidiyor. Bu sektörde operatör artsa da iş her zaman var. Önü açık bir meslek."

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnşaatçıların Vinç Operatörü Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement