İnşaatı devam eden metro hattında Sarıgazi durağının İBB tarafından betonla kapatılmasına tepki çekti - Son Dakika
Güncel

İnşaatı devam eden metro hattında Sarıgazi durağının İBB tarafından betonla kapatılmasına tepki çekti

İnşaat halindeki Sarıgazi metro durağına İBB ekipleri tarafından hafriyat kamyonlarıyla toprak dökülmesine Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü tepki gösterdi. Döğücü, "Bu kamu malına zararın hesabını milletimiz mutlaka soracaktır. İlçe halkımıza reva görülen bu kararı kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

05.01.2022 21:26  Güncelleme: 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 6 duraktan oluşan ve 6,96 kilometre uzunluğunda olan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek (Sarıgazi-Taşdelen) metro hattının Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarının beton dökülerek durdurulduğunu öne sürerek duruma tepki gösterdi.

"BETON DÖKÜLEREK KAPATILMAYA BAŞLANDI"

İlçe sınırları içerisinden geçen ve bölgenin trafiği ile çehresini değiştirecek metro hattının İBB ekiplerince durdurulduğu ifade edilen açıklamada, İBB'nin, Mayıs 2020'de inşaatını durdurduğu Sancaktepe-Yenidoğan metro inşaatının ardından yine aynı hat üzerinde bulunan Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarını da beton dökerek kapatmaya başladığı kaydedildi.

VATANDAŞLAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Kapatılan metro şantiyesinin havadan görüntülendiğinin kaydedildiği açıklamada, "Göreve geldiği günden itibaren vaatlerinin aksine yapılan projeleri de engelleme ve durdurma yolunu seçen İBB'nin, 7 ay içinde Sancaktepe ilçesindeki aynı hat üzerinde bulunan metro inşaatını durdurma hamlesine çevredeki vatandaşlar da tepki gösterdi." denildi.

"SANCAKTEPE HALKININ HAYALLERİNE ATILMIŞ BİR TOPRAK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "7 ay içinde ilçemizden geçen metro hattının Yenidoğan durağının ardından Sarıgazi durağına atılan bu toprak sadece metro alanına değil, Sancaktepe halkının hayallerine de atılmış bir topraktır. İstanbul halkı özellikle Sancaktepe halkı, 7 ay içinde ikinci kez metro hattı üzerine hafriyat dökülen günleri de gördü. Bu kamu malına zararın hesabını milletimiz mutlaka soracaktır. Sancaktepe Belediye Başkanı olarak ilçe halkımıza reva görülen bu kararı kabul etmiyoruz." diye konuştu.

İnşaatı devam eden metro hattında Sarıgazi durağının İBB tarafından betonla kapatılmasına tepki çekti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnşaatı devam eden metro hattında Sarıgazi durağının İBB tarafından betonla kapatılmasına tepki çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Alper006 : Eğer bu yapılan gerçek ise yapılan bu yanlış Türkiye ye yapılmıştır bir partiye bir partinin beledyesine yada şahsa değil ve her kim olursa olsun Türkiye'ye kimsenin bir yanlış yapma hakkı yoktur ve en ağır şekilde cezalandirilmalidir. Yok yanlış bir haber bilgi ise bu yanlışı yapan aynı şekilde cezalandirilmalidir. 0 0 Yanıtla
  • Mert kursun : oraya hemen bi heykel kondururlar en iyi yaptıkları iş 0 0 Yanıtla
  • Cara Murat: bilip bilmeden konuşmamak lazım. 0 0 Yanıtla
  • Caner kayalı: Yazıklar olsun.Bu vizyonsuz insanlara teslim edersen şehri hazır yapılanı kapatıyor adam.Bırak yenisini yapmayı.Birde Türkiyeyi teslim edersen ben korkuyorum tünelleri dinamitle patlatıp kapatır bunlar.Hızlı trenleri kara trene çevirir bunlar.Mizah değil yaşayan görür Allah korusun.Su tankerleri sokakta gezmeye başlar.Tüp kuyrukları başlar.Emekliler banka kuyruklarında ölmeye başlar.Tekrar bankerler türemeye başlar.Malum faizci zihniyet.Maaşını alamayan memurlar birbirini yemeye başlar. Olur mu. 0 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement