İnsan Hakları Gününe Anlamlı Tören - Son Dakika
Güncel

İnsan Hakları Gününe Anlamlı Tören

İnsan Hakları Gününe Anlamlı Tören

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın isteğiyle zihinsel engelli çocuklar tarafından verildi.

10.12.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın isteğiyle zihinsel engelli çocuklar tarafından verildi. Program sonunda Vali Bektaş'ın kendi elleriyle bir öğrenciye pasta yedirmesi öğrencilerden alkış aldı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Manisa'da da kutlandı. Manisa Valiliği İl İnsan Hakları Kurulunca orta öğretim öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen 'İnsan hakları boyutuyla iş sağlığı ve iş güvenliği' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Manisa Özel İş Uygulama Eğitim Merkezinde tören düzenlendi. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Okul Müdürü Murat Ceylan, dereceye giren öğrenciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan, şöyle konuştu: "Okulumuz 3 birimden oluşmaktadır. Hafif, orta ve ağır düzeyde zihinsel engellilere mesleki eğitim veren aynı zamanda 23 yaş üstü örgün eğitimden yararlanamayan öğrencilerimize halk eğitim kursu verilen okul pozisyonundayız. Okulumuzda genel ve mesleki ortaöğretim programından faydalanamayan 23 yaşından gün almamış öğrencilerimize mesleki eğitim vererek onlara meslek kazandırmaya çalışıyoruz. Okulumuzda bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyum sağlamak, iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amaçlanmaktadır. Atölyelerimizde kablo montaj, gruplama, galoş, hediyelik eşya, ahşap boyama çalışmalarıyla çocuklarımız üretime katılmaktadırlar."

Ceylan, öğrenci ve velilerin talepleri olduğunu da belirterek şunları söyledi:

"Okul öğrencilerinin en büyük talebi okul saatleri içerisinde üretime katkıda bulunacak işlere devam edebilmek. Bu konuyla ilgili iş alanları oluşturabilmek. Annelerimizin en büyük talepleri de okuldan mezun olan öğrencilerimizin üretim hayatında kalabilmeleri amaçlı korumalı işyerleriyle ilgili düşüncelerin ve faaliyetlerin biran önce hayata geçmesidir."

Okul Müdürü Ceylan'ın konuşmasının ardından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında ilk 3 dereceye giren öğrencilere tablet hediye edildi.

Kompoziyon yarışmasında, "Bir zayıf halka" isimli eseriyle birinci olan Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Çağlar Ulaş Tatlıcı, "Yaşamdan ölüme' adlı eseriyle ikinci olan Demirci Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Serap Cengiz ve 'İnsanın kıymetini ancak insan bilir' adlı eseriyle üçüncü olan Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Arzu Özdemir'e ödülleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın isteğiyle okulda eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler tarafından verildi.

Günün anısına Okul Aile Birliği Başkanı Rabia Keskin ve üyeleri tarafından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a okulda eğitim alan zihinsel öğrenciler tarafından yapılan üzerinde Manisa'nın sembolü ürünlerin yer aldığı bir ayna hediye edildi.

Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan ikramların ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öğrencilerle birlikte 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü pastasını kesti. Kendi elleriyle bir öğrenciye pasta yediren Vali Bektaş öğrencilerden büyük alkış aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnsan Hakları Gününe Anlamlı Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement