İnsan Hakları Haftası'nın Startı Mehser'de Verilecek - Son Dakika
Güncel

İnsan Hakları Haftası'nın Startı Mehser'de Verilecek

İnsan Hakları Haftası\'nın Startı Mehser\'de Verilecek

Diyarbakır'daki insan hakları kuruluşları, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası kapsamında bir dizi eylem ve etkinlik gerçekleştirecek.

09.12.2014 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası bu yıl İHD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) ve Diyarbakır Tabip Odası'nın ortaklaşa düzenlediği etkinliklerle kutlanacak.

Düzenleyici 5 kurum haftanın startını bu yıl, 10 Aralık Çarşamba günü Urfa'nın Suruç ilçesi ile Kobanê arasında bulunan Çaykara (Mehser) Köyü'nde yapılacak bir basın açıklaması ile verecek.

Hasta Mahpuslara Mektup, Fotoğraf Sergisi, Panel

Etkinliklerin ikinci günü olan 11 Aralık Perşembe günü, cezaevlerinde bulunan hasta mahpuslar ile dayanışmak amaçlı mektup gönderilecek. İHD Türkiye'de bulunan tüm şubeleri tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan eylem, Diyarbakır'da düzenleyici kurumların katılımı ile saat 11.00'de Sur Postanesi'nde yapılacak. Aynı gün saat 17.00'de ise, Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda 'Cumartesi Anneleri ve Kayıplar' konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

Etkinlikler çerçevesinde 12 Aralık Cuma günü ise, Diyarbakır Barosu tarafından "Yerinden edilen Şengal ve Rojava'lıların İnsani ve Hukuki sorunu ile çözüm önerileri" konulu bir panel gerçekleştirilecek.

Kayıp Yakınlarından Siyah Bantla Sessiz Protesto Yürüyüşü

13 Aralık Cumartesi günü ise 305. hafta oturma eylemi gerçekleştirecek olan kayıp yakınları eylem öncesi, siyah bantla sessiz protesto yürüyüşü gerçekleştirecek. Saat 11.00'de AZC Plaza önünden başlayarak, oturma eyleminin yapılacağı Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önüne kadar yürüyecek. Saat 12.00'de başlayacak olan oturma eyleminde, düzenleyici kurumların katılımı ile protesto burada da devam edecek.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) tarafından 14 Aralık Pazar günü, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda 'Toplumsal Travma' konulu çalıştay gerçekleştirilecek. 15 Aralık'ta ise Diyarbakır D Tipi Cezaevine kapatılan çocuklarla hak ihlalleri üzerine bir görüşme gerçekleştirilecek ve ardından Saat 12.00'de cezaevi önünde, cezaevlerinde ki ihlallere dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yapılacak.

Toplu Mezar Raporu

İHD Diyarbakır Şubesi daha önce kamuoyuna açıkladığı 'Toplu Mezar Raporu'nu aradan geçen birkaç yılın ardından, güncellenmiş haliyle bir basın toplantısı ile yeninden duyuracak. Basın toplantısı, 16 Aralık'ta şube binasında Saat 11.00'de yapılacak. Aynı gün yönetmen Can Candan'ın 'Benim Çocuğum' belgesel filmi, saat 18.00'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sinemasında gösterilecek olan ve LGBTT bireylerine ve ailelerine odaklanan filmin ardından, Diyarbakır Keskesor LGBTT Oluşumu üyeleri ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

'Haklarınızı Biliyor Musunuz?

Hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler kapsamında kentin birçok noktasına bilboard ve afişlerle insan haklarının önemine dikkat çekilirken, yine etkinlikler kapsamında gözaltı birimlerinde ve bu birimlerin dışında karşılaşabilecekleri olası ihlallerin önlenmesi için, hukuki mevzuat içeren 'Haklarınızı Biliyor musunuz?' kitapçık ve broşürler dağıtılacak. Aynı amaçla 17 Aralık'ta Silvan, Bismil ve Ergani ilçelerinde seminerler düzenlenecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İnsan Hakları Haftası'nın Startı Mehser'de Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement