İnsandan Daha İyi Doom Bot'u! - Son Dakika
Teknoloji

İnsandan Daha İyi Doom Bot'u!

İnsandan Daha İyi Doom Bot\'u!

İki araştırmacı tarafından geliştirilen bu bot, orijinal Doom'u herkesten daha iyi oynuyor!

03.10.2016 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Carnegie Mellon Üniversitesi'nden iki öğrenci, ünlü oyun Doom'da şimdiye kadar tahmin bile edemeyeceğiniz bir ölüm makinesi ortaya çıkardılar. NextBigFuture'da yer alan rapora göre biraz da muzip bir biçimde Terminator'e gönderme yaparak Arnold adı verilen bu yeni bot bir dizi karmaşık mekanizmadan yararlanarak Doom'un herhangi bir insanın oynayabileceğinden çok daha iyi ve etkili bir biçimde oynuyor.

Guillaume Lample ve Devendra Chaplot tarafından yaratılan bu etkileyici bot, Google'ın DeepMind'ının Atari oyunlarını oynamasına olanak tanıyan aynı teknolojiden yararlanıyor. Diğer yandan 2D'den 3D'ye yapılan sıçrama ise bu noktada eşi benzeri olmayan meydan okumalar anlamına geliyor.

Geleneksel AI bot'ları oyuncuların muhtemelen sahip olamayacağı; harita verisi ve oyun değişkenlerindeki diğer veriler gibi bilgilere dayanıyor. Lample ve Chaplot da Arnold'a sadece ekranda görülebilir olan şeylere tepki verirken nasıl oynayabileceğini öğretmiş. Bu elbette karmaşık bir süreç fakat söz konusu bot, karşılaştığı şeylerin izini etkili bir biçimde sürebilmek için fonksiyonel bir kısa ve uzun dönem hafızaya sahip.

Visual Doom AI Competition'da ikincilik ödülünü alan Arnold'ın, en yüksek öldürme oranını F1 adlı başka bir bot'a kaptırdığını ekleyelim.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji İnsandan Daha İyi Doom Bot'u! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement