İnsanın Yeryüzünde Tek Gayesi Adaleti Temin Etmektir" - Son Dakika
Güncel

İnsanın Yeryüzünde Tek Gayesi Adaleti Temin Etmektir"

İnsanın Yeryüzünde Tek Gayesi Adaleti Temin Etmektir"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "İnsanın yeryüzünde tek gayesi adaleti temin etmektir.

17.04.2019 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "İnsanın yeryüzünde tek gayesi adaleti temin etmektir. Dünyadaki bütün ideolojiler, rejimler, sistemler, düşünce akımları, dinler adaleti tesis etmeyi kendilerine seçmişlerdir." dedi.

Malkoç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" konulu konferansa katılmak üzere Ağrı'ya geldi.

Valilik ziyaretinin ardından üniversiteye geçen Malkoç, Kültür ve Kongre Merkezindeki birimleri gezerek Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut'tan bilgi aldı.

Malkoç, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyadaki bütün medeniyetlerin yönünü çevirdiği bir coğrafyada bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin bölgedeki petrol, doğal gaz gibi yer altı kaynaklarının da geçiş güzergahında bulunduğuna dikkati çeken Malkoç, "İnsanlığın, insanlara adaleti ve hakkaniyeti öğreten bir medeniyet merkezi Türkiye. Türkiye son yıllarda çok önemli mesafeler aldı. Çok ciddi gelişmeler yaşandı. Bunlardan bir tanesi de üniversitelerde. Bugün Türkiye'nin 81 ilinde üniversiteler var ve Türkiye'deki üniversite sayısı 206'ya ulaştı. Üniversitede okuyan öğrenci sayısı 7,5 milyonu buldu. Ara sıra bize Ege'de veya Kıbrıs'ta dokundurmalar yapan Yunanistan gibi ülkeler var. Yunanistan'ın nüfusu kadar Türkiye'de üniversite öğrencisi var. Bundan gurur duyuyoruz." diye konuştu.

"Türkiye dünyanın artık cazibe merkezi ve gözbebeği"

Amerika'da 1 milyon yabancı öğrencinin eğitim aldığını, Türkiye'de ise 150 bini bulduğunu anlatan Malkoç, bu sayının daha da artacağına inandığını vurguladı.

"Yani Türkiye dünyanın artık cazibe merkezi ve gözbebeği." diyen Malkoç, şöyle konuştu:

"Bütün bu verilen hizmetler insanın mutluluğu ve memnuniyeti için. İnsanımızın kamu hizmetlerinden arzu ettiği kadar faydalanması ve bu imkanlardan adil ölçüde imkan elde etmesiyle alakalı. İnsan bu imkanlardan ilimde ilerlediği müddetçe faydalanır. İnsanın yeryüzünde tek gayesi adaleti temin etmektir. Dünyadaki bütün ideolojiler, rejimler, sistemler, düşünce akımları, dinler adaleti tesis etmeyi kendilerine seçmişlerdir. Bizim yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de çok zikredilen kavramlar var. Bunların başında adalet ve nizam geliyor. Dünyada insanın varlık sebebi adaleti tesis etmek. İnsanın adaleti tesis etmesi tek başına mümkün değil tabii. Ama insanın kendi hakimiyet alanı var. Burada o dengeyi kurabilmesi lazım."

"Türkiye DEAŞ, PKK, FETÖ ile ayrı ayrı mücadele ediyor"

Kamu Denetçiliği Kurumunun görevleri hakkında bilgi veren Malkoç, Türkiye'nin gelişmesi, kalkınmasının önemli alanlarından birinin de üniversiteler olduğunu aktardı.

Üniversiteleri tüm imkanları kullanarak dünyada arzu ettikleri noktaya taşıyacaklarını ifade eden Malkoç, "Buna mecburuz. İnanmak başarmanın yarısıdır. Bakın dünyada birçok ülkenin başı terörle belada. Avrupa bir DEAŞ terörüyle baş edemiyor. Ama Türkiye DEAŞ, PKK, FETÖ ile ayrı ayrı mücadele ediyor. Özellikle terörle mücadelede kullandığımız insansız hava araçları var. Yıllarca bize Amerika ve İsrail'e dil döktürdüler alabilmek için. Sonunda 'Kendimiz yapacağız.' dedik. Bu üniversitelerden mezun olan insanlarımız yaptı bunu. Kısa zamanda yaptı ve dünyaya şimdi pazarlıyoruz. Dünyada yüksek teknolojide, bu alanda ilk 5 arasındayız. İşte bunu başaran bir ülke, bir millet 2023'te ilk 10 arasına girmeyi de başaracak inşallah." şeklinde konuştu.

Türkiye'yi Anadolu coğrafyasında istemeyen NATO üyesi ülkelerin arasında olan ülkeler ve komşu ülkelerin de bulunduğuna dikkati çeken Malkoç, daha önce bu ülkelerin Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda boylarının ölçüsünü aldığını vurguladı.

"Türkiye'nin aslan olmasından hoşlanmayanlar yeni oyunlar kurmaya başladı"

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 savunma sistemiyle ilgili Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışanların olduğunu da anlatan Malkoç, Türkiye ve insanının geçmişte olduğu gibi bugün de onlara haddini bildirdiğini söyledi.

Konuşmasına, "Biz bu coğrafyada bin yıldan beri varız, bu bin yıldaki varlığımızı onun bunun himmetine, himayesine muhtaç olarak var olmadık." sözlerine devam eden Malkoç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kendi imanımız, inancımız ve alın terimizle var olduk. İnşallah bu zorlukları aşacağız. Ama bu zorlukları aşarken adalet ve bilimsel çalışacağız. Bunu yapmak zorundayız. Osmanlı bu coğrafyada 600 yıl boyunca insanları bir arada tuttu. Bugün Yunanlı halen Yunanca konuşuyorsa, hala Ortodoks ise bunu Osmanlı'nın adaletine borçlu. İşte o Osmanlı'yı emperyalist güçler Osmanlı'yı yıktılar, yendiler, parçaladılar ve öldürdüler. Ama o Osmanlı Devleti ölürken bir yavru aslan doğurdu. O yavrunun adı Türkiye Cumhuriyeti devletidir. O yavru büyüdü, gelişti, çevresine bakmaya başladı. Tıpkı babası, dedesi gibi aslan olmaya başladı. İşte onun aslan olmasından hoşlanmayanlar ona yeni oyunlar kurmaya başladı. Adaletten ayrılmadığımız, aklı ve bilimi rehber edindiğimiz müddetçe bu topraklar kim hangi hesabı yaparsa yapsın onların hiçbir hesabı tutmayacak Allah'ın izniyle."

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise adaletin ve adaletli yaklaşımın hayattaki önemine değindi.

İnsanın yaşamı boyunca adaletli davranmasının ülkeye ve millete katacağı faydaları dile getiren Sayan, adaleti koruyan, savunan ve yaymaya çalışan insanlara her zaman saygılı olunması gerektiğini ifade etti.

Rektör Karabulut da konuşmasında adaletin önemine değinerek üniversitenin çalışmalarını anlattı.

Törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, kurum müdürleri, savcı ve hakimler ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnsanın Yeryüzünde Tek Gayesi Adaleti Temin Etmektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement