İnsanlık tarihinin tüm gizemleri Göbeklitepe'de - Son Dakika
Güncel

İnsanlık tarihinin tüm gizemleri Göbeklitepe'de

İnsanlık tarihinin tüm gizemleri Göbeklitepe\'de

Çokça merak edilen Göbeklitepe, yazar İsmet Cerit'in son kitabı "Göbeklitepe: Saklı Mabede Yolculuk" ile akıllardaki tüm soruları yanıtlama imkânını kitapseverlere sunuyor.

08.01.2020 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İNSANLIK TARİHİNİN DÖNÜM NOKTALARINDAN

İçerisinde henüz keşfedilmemiş bir gizem barındıran Göbeklitepe, araştırmacı-yazar İsmet Cerit'in son eseri ile okuyucuya ışık tutuyor. Kitabında bu bölgeyi özel kılanın ne olduğu sorusu üzerine gittiğini belirten Cerit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Göbeklitepe, insanlık tarihinin dönüm noktalarındandır. Bu sebeple iyi araştırılmalı ve geçmiş aydınlatılmalıdır. Göbeklitepe binlerce yıl öncesinden günümüze kadar bir çekim merkezi olma özelliğini koruyor. Son kitabımda okurlarımı 12 bin yıl öncesinin sırlarına doğru bir yolculuğa çıkarıyorum ve sorulara birlikte yanıt arıyoruz. Kitap sürükleyici kurgusu ile okurları sıkmayan ve salt bilgiye boğmayan bir yapıya sahip"

İNSANLIK TARİHİNİN TÜM GİZEMLERİ GÖBEKLİTEPE'DE

Göbeklitepe'nin keşfi ile birlikte insanlık tarihinin karanlıkta kalmış tüm gizemlerinin açığa çıkacağını söyleyen İsmet Cerit, insanlığın geçmişine dair tüm gizemlerinin Göbeklitepe'de olduğunun altını çizdi. Cerit, "Göbeklitepe'nin bulunduğu alan türlü savaşlar ve fetihler görmüş bir yerdir. Dolayısıyla yapılan araştırmalar sayesinde, neden bu bölgenin çekim merkezi olduğu ve insanların dikkatini bu denli cezbettiği soruları da yanıtlanacaktır. Homo Sapiens'in; doğayla anlaşmaya iten güdüsünü, yaşamayı öğrenmek zorunda kalışını, yaratıcı gücün geldiği yeri, medeniyetler kurmayı ve sanat üretimini, Estetik anlayışın nasıl geliştiğini 'Göbeklitepe: Saklı Mabede Yolculuk' kitabında okuyucu ile paylaşıyorum" dedi.

İSMET CERİT KİMDİR?

1 Nisan 1976'da Amasya da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra Eğitim hayatına İstanbul da devam etti 1997 yılında ticaret hayatına atılan Cerit, 2011 yılında Jewel of Lounge isimli albümü müzikseverler ile buluştu. 2014'de ilk kitabı "40",2018 Nisan ayında Fatih Sultan Mehmet'in Edirne'den İstanbul'a doğru yürüyüşünü konu alan roman tadındaki kitabı "Fetih İstanbul" piyasaya sürülen İsmet Cerit, bu kitabı ile Altın Kalem Ödüllerinde tarihi roman kategorisinde ödüle layık görüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnsanlık tarihinin tüm gizemleri Göbeklitepe'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.


Advertisement